Încălzirea casei cu Ferroli

Încălzirea casei cu Ferroli

Confortul termic în locuință este un factor important pentru a asigura o calitate a vieții sănătoasă și plăcută. Temperatura mediului ambiant reprezintă un factor foarte important pentru a asigura o atmosferă confortabilă în spațiul de locuit.

Soluții pentru încălzirea casei

Există o multitudine de soluții pentru încălzirea casei, în funcție de preferințele, bugetul și necesitățile fiecărei familii. Iată câteva dintre cele mai populare opțiuni:


Centrala termică: Este un sistem care utilizează un cazan pentru a încălzi apa, care este apoi distribuită prin intermediul unor conducte către radiatoare sau prin pardoseală. Centrala termică reprezintă o soluție foarte eficientă de încălzure a casei și poate fi alimentata cu combustibil solid, gaz sau electric.
Sisteme de încălzire cu pompe de căldură: Folosesc energia din aerul sau solul din jurul casei pentru a încălzi casa. Deși inițial poate fi mai costisitoare decât alte opțiuni, această este mai eficientă energetic și poate reduce semnificativ factura la energie electrică.


Sisteme de încălzire cu lemne sau peleti: Este sistemul tradițional care folosește lemn sau peleți pentru a încălzi casa. Deși poate fi mai costisitor decât alte opțiuni la început, poate fi o opțiune mai convenabilă pe termen lung, deoarece combustibilul este mai ieftin și este o sursă regenerabilă de energie.


Sisteme de încălzire cu panouri solare: Utilizează panouri solare pentru a colecta energia solară și pentru a o transforma în energie termică care poate fi utilizată pentru încălzirea casei. Este o opțiune eco-friendly și poate fi o opțiune viabilă în zonele cu mai mult soare.


Centrale termice

Pentru locuințe și clădiri mici se recomandă utilizarea unei centrale termice murale în condensare - acesta este un tip de sistem de încălzire care utilizează principiul condensării pentru a îmbunătăți eficiența și a reduce consumul de energie.


În practică, centrala murală în condensare funcționează prin răcirea vaporilor de apă din produsele de ardere (care altfel ar fi evacuați în atmosferă ca fum). Această răcire are loc într-un schimbător de căldură, unde vaporii de apă se condensează în apă lichidă, eliberând căldură care este transferată încălzirii apei de încălzire.


Prin utilizarea condensării, centrala murală în condensare poate obține o eficiență de până la 98% (în comparație cu o centrală convențională care are o eficiență de aproximativ 80%). De asemenea, emisiile de gaze cu efect de seră și de poluanți atmosferici sunt reduse semnificativ.Ferroli BLUEHELIX ALPHA


BLUEHELIX ALPHA sunt centrale termice murale în condensare cu panou de comandă digital, utilizate pentru încălzire și preparare instantanee a apei calde menajere (a.c.m.), cu funcționare pe gaze naturale sau GPL, cu randament foarte ridicat și emisii de noxe deosebit de reduse.


Există două variante disponibile ale acestei game de centrale termice:

- Bluehelix ALPHA 24C - 

- Bluehelix ALPHA 34C - 


Avantajele centralelor termice BLUEHELIX ALPHA:


- Este dotată cu schimbător de căldură primar din inox AISI 304 cu eficiență ridicată realizat dintr-o singură spiră, fără îmbinări sau suduri.

- MC2 – Multi Combustion Control – este un sistem de combustie cu reglare autoadaptivă a vanei de gaz în funcție de variația presiunii combustibilului.

- MGR – Metan/GPL Ready – oferă posibilitatea de schimbare a tipului de combustibil prin simpla modificarea a parametrului de lucru

- Este dotată cu By-pass termic.

- Interfața pentru utilizator este cu display digital și taste multifuncționale pentru ajustare și setare parametri.

- Sistemul SUN Easy oferă posibilitatea de producție a apei calde menajere (a.c.m.)

- Înregistrează emisii reduse de noxe – Clasa 6.

- Realizează supravegherea digitală a flăcării – la 3 aprinderi nereușite sistemul se blochează datorită nedetectării flăcării.Ferroli BLUEHELIX HITECH RRT 24C


BLUEHELIX HITECH RRT sunt centrale termice murale în condensare cu panou de comandă digital, pentru încãlzire și preparare apă caldă menajeră, cu funcționare pe gaze naturale sau GPL fără a fi necesară schimbarea duzelor, cu randamente foarte ridicate și emisii de noxe deosebit de reduse.Avantajele centralelor termice BLUEHELIX HITECH RRT

- Este dotată cu schimbător de căldură primar din inox AISI 304L cu eficiență ridicată realizat dintr-o singură spiră, fără îmbinări sau suduri.

- Dotată de asemenea cu schimbător apă caldă menajeră din INOX.

- MC2 – Multi Combustion Control – este un sistem de combustie cu reglare autoadaptivă a vanei de gaz în funcție de variația presiunii combustibilului.

- Este dotată cu By-pass încorporat.

- Este prevăzută cu pompă cu debit ridicat – 7,5 mCA.

- MGR – Metan/GPL Ready – oferă posibilitatea de schimbare a tipului de combustibil prin simpla modificarea a parametrului de lucru.

- Interfața pentru utilizator este prevăzută cu display digital și taste multifuncționale pentru ajustarea și setarea parametrilor.

- Hydrogen Plug-In - oferă posibilitatea de funcționare cu amestec gaz-Hidrogen.

- Înregistrează emisii reduse de noxe – Clasa 6

- Oferă posibilitatea de cascadare utilizând un regulator extern.Ferolli BLUEHELIX MAXIMA


BlueHelix MAXIMA este o centrală cu un aspect exclusivist, cu un concept estetic radical remodelat, prin utilizarea sticlei și a formelor curbe revoluționare.


LED-ul multicolor, poziționat central, permite vizualizarea modului de operare al centralei, prin schimbarea nivelului cromatic.

Display-ul de 7”, full touch screen și color este încorporat pe suprafața frontală din sticlă neagră securizată, asigurănd utilizatorului interacțiunea totală la distanță cu echipamentul.


Centrala este livrată împreună cu termostatul CONNECT care poate fi gestionat prin iOS sau Android App.


Centrala este dotată cu schimbător de căldură primar, schimbător de căldură secundar cu 20 de plăci, pompă cu înălțime de pompare mărită și un nou control electronic. Toate aceste componente au fost proiectate cu scopul de a garanta eficiență maximă și fiabilitate îndelungată centralei.


BlueHelix MAXIMA atinge valorile de eficiență energetică a încălzirii, cea mai mare din categoria centralelor murale: ηs 94%, iar cu termostatul CONNECT atinge clasa energetică A+.


Avantajele centralelor termice BlueHelix MAXIMA:


- DESIGN – are linii exclusive, radical remodelate, cu un concept estetic bazat pe forme curbe și sticlă securizată.

- Gamă largă de ACCESORII disponibile: termostat CONNECT controlat Wi-Fi prin aplicatia FERROLI CONNECT.

- Electrovană care permite încărcarea automată sau semiautomată a instalației hidraulice.

- Schimbător ACM cu număr mărit de plăci (20 de plăci) care permite furnizarea constantă a unui debit mărit de ACM.

- Eficiență maximă energetică A+, prin conectarea termostatului CONNECT citindu-se temperatura exterioară direct de pe internet.

- MC2: MULTI COMBUSTION CONTROL - Sistem de combustie cu reglare autoadaptivă a vanei de gaz în funcție de variația presiunii combustibilului.

- Pompă cu debit ridicat – 7,5 mCA.

- Display color full touch screen 7”. Led multicolor care indică rapid starea centralei (Funcționare normală / Stand by / Avarie).

- Acces facil la componentele interne pentru mentenanță și intervenții service.

- Accesare rapidă a terminalelor electrice poziționate extern în partea inferioară a centralei (riglete electrice externe).


Termostate pentru controlul temperaturii

Utilizarea unui termostat de control al temperaturii în casă poate aduce numeroase beneficii, precum economii de energie, confort termic și o durată mai lungă de viață a sistemului de încălzire sau de răcire. 

Termostatul măsoară temperatura și ajustează automat setările sistemului de încălzire sau de răcire pentru a menține temperatura dorită în interiorul casei.


Iată câteva dintre beneficiile utilizării unui termostat de control al temperaturii în casă:


Economii de energie: Dacă utilizezi un termostat programabil, poți seta temperatura mai scăzută în timpul zilei sau noaptea, când ești plecat sau pe timpul nopții, și să o creșteți doar atunci când ești acasă. Acest lucru poate reduce consumul de energie și, prin urmare, factura de energie.


Confort termic: Termostatul îți permite să setezi temperatura dorită și să o menții constantă. Astfel, te vei simți confortabil în casă, fără a fi nevoie să te îmbrăci mai gros sau să te dezbraci în funcție de temperatura din cameră.


Protejarea sistemului de încălzire sau de răcire: Utilizarea unui termostat poate reduce uzura și timpul de funcționare al sistemului de încălzire sau de răcire, deoarece va fi utilizat mai eficient. Acest lucru poate prelungi durata de viață a sistemului și reduce costurile de întreținere și reparații.


Controlul umidității: Termostatul poate fi utilizat și pentru a controla umiditatea din casă, prin setarea temperaturii și a ventilatorului în funcție de nevoile de umiditate.


Integrarea cu sisteme de automatizare a casei: Termostatul poate fi integrat cu alte sisteme de automatizare a casei, cum ar fi sistemele de iluminat sau de securitate, pentru a crea un mediu de locuit mai inteligent și mai eficient energetic.FER 309


FER 309 este un termostat digital inteligent cu WI-FI, ce permite gestionarea temperaturii ambientale din locuință folosind smartphone-ul prin aplicația dedicată - Smart RM, prin control vocal (compatibil cu Amazon Alexa, Google Home) sau manual, direct de pe unitatea mobilă. Este format dintr-un termostat cu ecran digital LCD, alimentat cu baterii sau prin cablu USB și un receptor RF ce se montează în vecinatatea sursei de încălzire printr-o conexiune cu fir ON/OFF.


Termostatul de cameră programabil cu radio frecvență  FER 309 este compatibil atât cu centralele pe gaz sau electrice, cât și cu cazanele pe lemne sau peleti, acesta a fost conceput pentru a fi utilizat în gestionarea sistemelor de încălzire cu radiatoare, încălzire în pardoseală, dar și mixte. 
Caracteristicile FER 309:


- Este dotat cu afisaj digital LCD care afișează temperatura setată, temperatura din cameră și ora exactă.

- Poate fi controlat vocal; este compatibil cu Amazon Alexa, Google Home.

- Are aplicație dedicată pentru gestionarea la distanță: Smart RM.

- Permite setarea temperaturii pentru 6 perioade orare, folosind unul din cele 3 programe prestabilite:

            P1: 5+2 zile, 6 perioade / zi

            P2: 6+1 zile, 6 perioade / zi

            P3: 7 zile, 6 perioade / zi

- Modul vacanță permite ca zilele și temperatura pe perioada vacanței să fie setate pentru a rula în modul numărătoare inversă.

- Funcția de memorie permite ca la întreruperea alimentării de tensiune, termostatul revine la setările stabilite anterior.

- Folosind funcția blocare pentru copii, dispozitivul poate fi blocat pentru a evita modificarea setărilor.Termostatul inteligent CONNECT programabil prin Wi-Fi


Este un termostat inteligent programabil prin Wi-Fi pentru gestionarea confortului de acasă de pe SmartPhone.


Caracteristicile CONNECT:


- Conexiune la rețeaua Wi-Fi de acasă pentru acces la internet prin receptorul RF/Wi-Fi furnizat.

- App CONNECT este disponibil pentru pornirea și oprirea centralei, gestionarea confortului în locuință pentru încălzire si apă caldă menajeră, de pe SmartPhone (iOS sau Android).

- Mărirea confortului ambiental prin reglarea modulantă a temperaturii, compensare (ACC) și compensarea climatică în aer liber (OCC), prin temperatura exterioară detectată direct prin Wi-Fi (sau Sondă de Exterior).

- Îmbunătățirea eficienței sezoniere a încălzirii mediului (+4%).

- Programare orară săptămânală la interval de 30 de minute prin App CONNECT.

- Afișare alarmă prin App CONNECT.

- Mod funcționare: Dezactivat, Vacanță, Automat, Manual.

- 3 niveluri de temperatură: Comfort, Economy, Antîingheț.

Pompe de căldură

Pompele de căldură sunt dispozitive care utilizează tehnologii termice pentru a transfera căldura dintr-un mediu mai rece la unul mai cald. Acestea funcționează prin absorbția căldurii dintr-un mediu ambient, precum aerul sau apa, și prin transformarea acesteia în energie termică utilă, care poate fi folosită pentru a încălzi locuințele sau apa caldă menajeră.


Pompele de căldură pot fi utilizate pentru încălzirea sau răcirea locuințelor și a clădirilor comerciale. Există mai multe tipuri de pompe de căldură, inclusiv cele care utilizează aerul, apa sau pământul ca sursă de căldură.


De obicei, pompele de căldură sunt considerate o alternativă mai ecologică și mai eficientă energetic la sistemele tradiționale de încălzire, cum ar fi cele care utilizează combustibili fosili, precum gazul natural sau combustibilii solizi. Deși costul inițial al instalării unei pompe de căldură poate fi mai mare decât cel al unui sistem de încălzire tradițional, costurile de întreținere și facturile la utilități pot fi mai mici pe termen lung.


Ferroli propune pompe de căldură fiind eficiente din punct de vedere energetic și ecologice, cu costuri de exploatare reduse și emisii reduse de gaze cu efect de seră. Pompele de căldură OMNIA M3.2


Pompele de căldură OMNIA M3.2 aer-apă îndeplinesc cerinţele sistemului de aer condiţionat pentru iarnă şi vară din instalaţiile rezidenţiale şi comerciale de putere mică şi medie. 


Sunt potrivite pentru instalare la exterior şi, deoarece pot produce apă până la 65 °C, pot fi utilizate în sisteme radiante, ventiloconvectoare, radiatoare şi pentru producţia indirectă de apă caldă menajeră (ACM) prin intermediul unui boiler extern cu serpentină.


Sunt eficiente din punct de vedere energetic şi au un nivel redus de zgomot, putând fi folosite ca generator unic pentru instalație sau integrate cu alte surse de energie, de exemplu rezistență electrică suplimentară sau cazan.
Toate unităţile sunt furnizate standard cu o sondă de temperatură pentru rezervorul de stocare a apei calde menajere (ce va fi montată de instalator) şi cu o sondă de temperatură a aerului exterior (deja instalată pe unitate), pentru a asigura reglarea climatică în încălzire și răcire.


Pompele de căldură OMNIA M3.2 pot fi achiziționate în mai multe versiuni: 6, 8, 10, 12T, 14T și 16T. Pentru aplicaţii specifice, unităţile OMNIA M3.2 pot fi instalate în configuraţii multiple „în cascadă” cu o unitate „MASTER” (gestionată direct de controler) şi până la 5 unităţi „SLAVE”, care pot fi diferite în termeni de capacitate.Pompele de căldură OMNIA ST 3.2 


Pompele de căldură OMNIA ST 3.2 sunt pompe de căldură aer-apă sistem split. 


Sunt compuse dintr-o Unitate externă care conține cele mai importante elemente ale circuitului frigorific, de la compresor la schimbătorul de căldură, care va fi racordată cu conductele de agent frigorific la Unitatea internă.


Unitatea internă, pe de altă parte, conține restul circuitului frigorific, componentele principale ale circuitului hidraulic, precum pompa de căldură de înaltă eficiență sau vasul de expansiune, pentru a permite instalarea rapidă și sigură a echipamentelor.
OMNIA ST 3.2 diferă de OMNIA S 3.2 prin faptul că unitatea internă este prevăzută cu boiler cu o serpentină încorporat pentru producție de apă caldă menajeră. Pentru modelele de la 4 la 10 capacitatea boilerului este de 190 litri, iar pentru cele de la 12 la 16T capacitatea boilerului este de 240 litri.


Acestui boiler i se poate cupla o rezistență electrică suplimentară, precum și un kit pentru aport solar (ambele accesorii se montează în interiorul unității).


Instalarea unui sistem split oferă avantajul incontestabil de a evita problema înghețului, chiar și la cele mai scăzute temperaturi (până la -25°C) sau în absența energiei electrice (singura problemă des întalnită în cazul pompelor de căldură monobloc).


Toate unitățile satisfac exigențele sistemelor de încălzire/răcire, având capacitatea de a produce agent termic până la 65°C, fiind astfel ideale pentru toate tipurile de sisteme, fie că este vorba de încălzire în pardoseală, ventiloconvectoare, radiatoare sau producție de apă caldă menajeră (ACM) prin intermediul boilerului încorporat.


Noul design Full Inverter Ferroli utilizează tehnologia DC inverter pe cele 3 principale consumatoare de energie ale echipamentului - compresorul, ventilatorul și pompa. Aceasta permite modularea distribuției puterii prin urmărirea atentă a încărcării termice, permițând astfel o eficiență energetică foarte mare și importante economii pentru utilizatorul final. Mai mult, designul Full Inverter Ferroli reduce consumul de energie electrică la pornire, evitând fluctuațiile rețelei electrice și mărind durata de viață a componentelor.


Toate unitățile sunt furnizate cu o sondă de temperatură pentru un boiler ACM (nemontată) și o sondă de temperatură a aerului exterior (premontată pe unitatea exterioară) pentru o reglare optimă a temperaturii agentului termic conform curbei climatice alese atât pe încălzire cât și pe răcire.

Acest site utilizează Cookie-uri și Google Analytics. Acestea sunt necesare pentru utilizarea site-ului si pentru a furniza vizitatorilor o experienta completa de navigare. Pentru mai multe detalii despre cookie-urile utilizate și despre cum pot fi acestea dezactivate din cadrul meniului Setari, vă rugăm să accesați Politica privind Cookie-urile si Politica de confidentialitate actualizata.
Nu sunt de acord