Vopsirea lemnului și metalului cu Kober

Vopsirea lemnului și metalului cu Kober

Vopsind elementele din lemn și cele din metal din gospodărie le protejezi împotriva deteriorării, le oferi o estetică superioară, le poți întreține mai ușor și, nu în ultimul rând, le crești valoarea. Este important să alegi tipul potrivit de vopsea în funcție de destinație și de preferințele tale. De asemenea, este important să urmezi instrucțiunile de aplicare pentru a obține cel mai bun rezultat posibil.


Vopsirea elementelor din lemn

Ecolasure Extra - Lazură pe bază de apă 3 în 1


Este o lazură groasă, pe bază de apă, cu adaos de pigmenţi rezistenţi la radiaţii UV şi la intemperii, pentru protecţia şi colorarea lemnului de orice esenţă, exploatat la exterior sau la interior. 

Este un lac protector în dispersie apoasă, care se recomandă să fie utilizat în sistem cu Grundul de impregnare pe bază de apă pentru lemn


Ecolasure Extra este un produs 3 în 1:

- include grund şi lac într-un singur produs;

- asigură protecţie de până la 8 ani la UV şi la intemperii, în sistem cu impregnantul IG8000i;

- asigură protecţie împotriva carilor și mucegaiului.
Proprietățile Ecolasure Extra:

- În sistem cu grundul de impregnare conferă protecţie la putrezirea lemnului de răşinoase, durabilitatea sistemului ajungând până la 8 ani ;

- Asigură rezistenţă la factorii atmosferici şi biologici (fungi, mucegai, albăstreală, insecte);

- Conţine filtru UV care protejează lemnul împotriva radiaţiei solare;

- Asigură hidrofugarea lemnului;

- Se usucă rapid;

- Pune în evidenţă structura naturală a lemnului;

- Asigură stabilitatea dimensională a lemnului (sub influenţa umidităţii lemnul nu se umflă şi nici nu se contractă)

- Formează o peliculă bogată cu luciu mătăsos.


Asigurarea protecției lemnului la exterior implică:

- Impregnarea lemnului cu 2 straturi de grund impregnant pentru lemn;

- Aplicarea a 2-3 straturi de protector Ecolasure Extra colorat la minimum 2 ore de la impregnarea suprafeței cu impregnant pentru lemn IG8000;

- Nu se recomandă ultimul strat incolor, deoarece se pierde rezistența la UV;

- Al treilea strat de protector Ecolasure Extra se recomandă doar la piesele expuse puternic la intemperii, cum ar fi glafuri, ferestre în exterior, pereți din lemn expuși la exterior, garduri și elemente din lemn aferente, acoperișuri din șindrilă, draniță.

 

Pentru a asigura protectia la interior se recomandă aplicarea în sistem, astfel:

- Două straturi de Ecolasure Extra, folosit la acoperirea și protecția tavanelor, podurilor, construcțiilor de lemn, elementelor de fixare din lemn, boxelor de subsol, pereților interiori (acolo unde este necesar);

- Produsele asigură protecția substraturilor de lemn exploatate la exterior în condițiile clasei de risc 3, conform EN 335-1. Lac protector extra - lazură groasă 3 în 1


Este un produs de tip lazură groasă pe bază de solvenţi, utilizat pentru protecţia şi colorarea lemnului de diferite esenţe, exploatat la exterior sau la interior. 


Lacul protector extra se utilizează la protecția obiectelor din lemn de rășinoase și foioase exploatate în mediul exterior și interior, prin aplicarea a 2-3 straturi, asigurând protecția contra factorilor atmosferici și biologici (fungi, mucegaiuri, albăstreală, insecte). Atât pentru lemnul de rășinoase cât și pentru cel foioase, poate asigura protecția până la 8 ani, în funcție de condițiile climatice și de natura suportului, de modul de pregătire al acestuia, condițiile, modul de aplicare și numărul de straturi aplicate. Pentru împrospătarea suprafețelor și prelungirea duratei de viață a sistemului se recomandă reacoperirea stratului de vopsea la 2-3 ani.
Proprietățile lacului protector extra - lazură groasă 3 în 1:

- Conţine filtru UV care protejează lemnul împotriva radiaţiei solare

- Asigură hidrofugarea lemnului

- Pelicula protectoare nu crapă şi nu se exfoliază

- Rezistă la intemperii

- Protejează împotriva mucegaiului, a albăstrelii, fungilor , insectelor, carilor

- Nu necesită supralăcuire

- Se obține culoarea dorită, cu punerea în evidenţă a texturii lemnului

- Asigură stabilitatea dimensională a lemnului (sub influenţa umidităţii lemnul nu se umflă şi nici nu se contractă)


Suprafețele lemnoase noi expuse la exterior se vor grundui în prealabil cu un strat de grund pentru lemn. Produsele EXTRA se pot utiliza la acoperirea și protecția cabanelor, barăcilor, balustradelor, balcoanelor, elementelor de acoperiș și binale, garajelor, gardurilor, băncilor etc.


Pentru a asigura protecție la interior este recomandată aplicarea a două straturi de lac protector EXTRA, putând fi utilizat la acoperirea și protecția tavanelor, podurilor, construcțiilor de lemn, elementelor de fixare din lemn, boxelor de subsol, pereților interiori (acolo unde este necesar) etc.Ecolac - lac pentru parchet și mobilă


Este un lac cu uscare rapidă pe bază de apă şi răşini poliuretanice, utilizat pentru acoperirea şi protecţia parchetului, a mobilei sau a altor suprafeţe exploatate la interior. 


Ecolac - lac pentru parchet și mobilă nu are miros specific de „diluant”, fiind recomandat pentru folosirea în spaţii de locuit care impun protecţia sănătăţii: camere de copii, spitale, şcoli, hoteluri, birouri, spaţii publice, spaţii de producţie din industria alimentară.

Pelicula formată se caracterizează prin luciu, tuşeu, rezistenţă chimică şi mecanică deosebit de ridicată, cu o toleranţă la razele UV ale soarelui deosebit de bună. Lacul păstrează şi amplifică frumuseţea naturală a fibrei lemnului.

Produsul dispune de Certificat EN 71/3, putând fi utilizat la fabricarea jucăriilor pentru copii.
Proprietățile Ecolac:

- Nu degajă vapori toxici sau inflamabili;

- Are rezistenţă excelentă la zgâriere, la uzură, la apă și la agenţi chimici;

- Se usucă rapid;

- Pelicula îşi păstrează luciul în timp și nu se îngălbeneşte;

- Lacul are transparenţă ridicată şi păstrează nuanţa naturală a lemnului;

- Pelicula este flexibilă şi nu se fisurează la contracţii.Yacht plus - lac incolor lucios


Yacht plus este un lac premium transparent, pe bază de solvenţi organici, cu uscare rapidă, recomandat pentru finisarea suprafeţelor lemnoase de exterior în sistem cu produsul Lac Protector (ferestre şi uşi, mansarde, mobilier de grădină, ambarcaţiuni, jaluzele din lemn, garduri) sau interior (pereţi interiori, uşi, elemente de fixare din lemn, poduri, tavane).
Proprietățile Yacht plus:

- Are rezistență superioară la UV;

- Are rezistenţă foarte bună la intemperii, la umiditate, la variaţii de temperatură, pelicula produsului fiind flexibilă;

- Oferă aspect lucios peliculei finale;

- Se usucă rapid;

- Are aderenţă foarte bună pe lemn;

- Nu conţine plumb.


Unele dintre elementele de exterior care influenţează aspectul lemnului sunt variaţiile factorilor atmosferici: vremea, soarele, ploaia, vântul, zăpada, aerul poluant etc. Razele UV pot provoca degradarea suprafeţei lemnului, iar umiditatea prea mare duce la instabilitatea dimensională a lemnului, la formarea de tensiuni în lemn, la apariţia unor crăpături sau fisuri provenite din contracţie, ce au ca efect crearea unui mediu propice dezvoltării agenților dăunători, în special a ciupercilor, a larvelor de insecte ce vor ataca ulterior fibra lemnoasă. 


Prin acoperirea lemnului utilizând sistemul Lac Protector - Lac Yacht se îmbunătăţesc caracteristicile atât de rezistenţă la acţiunea factorilor atmosferici şi biologici, cât şi aspectul decorativ al lemnului.Durolac


Este un lac bicomponent pe bază de rășini alchidice și aminice recomandat pentru protecția și decorarea parchetului sau mobilierului din lemn care sunt frecvent supuse solicitărilor meanice, termice și chimice. Se aplică pe toate tipurile de lemn, de orice esență, masiv, colorat sau natur. 

Durolac nu se aplică fară întăritor. Aplicarea fără întăritor compromite uscarea rapidă și rezistența peliculei.
Pentru protecția suplimentară a stratului final împotriva zgârieturilor îți recomandăm să iei urmatoarele măsuri de precauție:

- Mobila se va așeza doar după 7 zile, fără a o tărî pe parchet, covoarele se vor așeza numai după o lună;

- În prima lună nu vor fi curățate suprafețele cu apă sau cu detergenți;

- În această nu este recomandabil să mergi pe parchet cu pantofi cu toc înalt;

- Poți începe să cureți pardoseala numai după o perioadă de patru săptămâni. Vopsirea elementelor din metal

Este important să alegi vopseaua potrivită pentru metalul respectiv și pentru scopul utilizării. De asemenea, este important să pregătești suprafața metalică înainte de aplicarea vopselei pentru a asigura aderența optimă și durabilitatea acesteia.Ecolux Kolor - email mat pe bază de apă


Emailul este special recomandat pentru uşi şi ferestre (rezistenţă la blocking), pentru calorifere, ţevi de cupru, ţevi de apă caldă din spaţiile interioare a căror temperatură atinge max. 100°C, pentru fabricarea jucăriilor pentru copii, dar şi pentru stupi.

Ecolux Kolor Mat - Alb se poate colora computerizat pe sistemul de nuantare KÖBER, în culori pastel de pe cartela RAL. Pentru culori intense se va folosi baza de nuanţare transparentă.
Proprietățile Ecolux Kolor Mat:

- În urma aplicării rezoltă un strat final mat;

- Rezistă la detergenţi de uz casnic;

- Pe lângă gama de culori existentă, la cerere se pot realiza și alte nuanțe;

- Se usucă rapid: 2 ore la atingere, respectiv 6 ore în profunzime;

- Reacoperirea se face după cel puțin după 2,5 ore, dar nu mai târziu de 24 de ore;

- Are o bună rezistenţă la zgâriere, uzură și la apă;

- Consum specific: 10- 14 m2/l/strat.

Se poate folosi în sistem cu Ecolux - Grund anticoroziv pe bază de apă - grund pentru metal, cu protecție anticorozivă a suprafețelor metalice feroase exploatate în condiții medii sau scăzute de agresivitate.


De asemenea, recomandăm și folosirea Ecolux Kolor - email lucios pe baza de apă - email colorat pe bază de apă cu uscare rapidă pentru interior şi exterior, destinat protejării şi decorării tâmplăriei din PVC, suprafeţelor de lemn, cupru, aluminiu, tablă oţel grunduită, tablă zincată grunduită, metal şi zidărie. Este un produs similar cu emailul mat, diferența fiind constituită de aspectul lucios al produsului final.
Emalux Kolor - Email superlucios


Este un email alchidic superlucios, destinat decorării suprafeţelor din lemn, metal, sticlă şi zidărie, atât la interior, cât și la exterior.


Emalux Kolor - Email superlucios se utilizează la protejarea suprafețelor din lemn, metal, sticlă, glet de ipsos, exploatate în aer liber sau interior, conferindu-le acestora un aspect plăcut. Este utilizat pentru acoperirea suprafețelor noi, precum și pentru întreținerea sau repararea suprafețelor care au mai fost vopsite. De asemenea, este utilizat pentru protejarea construcțiilor supraterane aparținând rețelelor electrice, precum și pentru protejarea elementelor de construcții din otel.
Proprietățile Emalux Kolor - Email superlucios

- Are putere de acoperire foarte bună;

- Rezultă un luciu ridicat şi persistent;

- Se usucă rapid: 2 ore la atingere, respectiv 4 ore în profunzime;

- Reacoperirea se aplică imediat ud/ud sau dupa 10h, în funcție de temperatură (nu mai mică de +10 grade C) și de grosimea primului strat;

- Rezistă la acţiunea agenţilor atmosferici;

- Are etalare şi duritate bună.

- Consumul specific este de până la 15 m2 /l/strat, la o grosime strat uscat de 40-50µm. Se aplică straturi duble pe suduri, margini ascuțite, coturi. 

Nu este recomandabil să se aplice straturi groase.3 în 1 Direct pe rugină - Email lucios


Email alchidic anticoroziv, lucios, utilizat pentru protecţia şi decorarea suprafeţelor metalice, cu proprietatea de a inhiba coroziunea pe suprafeţe ruginite.


3 în 1 Direct pe rugină - Email lucios este utilizat pentru decorarea și protecția suprafețelor metalice ruginite sau neruginite exploatate în condiții de interior sau exterior.

Se utilizează pentru vopsirea pieselor și echipamentelor metalice folosite la interior, în special mobilier. De asemenea, se utilizează pentru acoperișuri metalice, porți metalice, garduri și scări metalice, suprafețe metalice neruginite.
Proprietățile 3 în 1 Direct pe rugină - Email lucios

- Are aspect lucios;

- Rezistă foarte bine la coroziune;

- Asigură protecție anticorozivă pe suprafețe ruginite;

- Are proprietăți mecanice foarte bune, precum și rezistență bună la apă, agenți chimici și ceață salină;

- Are capacitate bună de pensulare;

- Inhibă rugina, prevenind dezvoltarea ei;

- Se usucă rapid: 2 ore la atingere, respectiv 5 ore în profunzime;

- Reacoperirea se face fie in primele 4 ore de la aplicarea ultimului strat, fie după 72 ore de la aplicarea ultimului strat.


Respectă documentația tehnică a produsului!

Produsul se aplică direct pe suprafețele metalice feroase, după îndepărtarea resturilor de rugină sau vopsea veche care se desprind; pentru suprafețele neferoase se aplică obligatoriu un strat de grund Primactiv.


În funcție de efectul pe care dorești la finalul vopsirii, poți folosi și unul dintre produsele următoare:


3 în 1 Direct pe rugină - micaceu, efect fier forjat - Emailul cu efect ”fier forjat” oferă atât o protecţie anticorozivă cât şi o decorare specială în versiune mată şi strălucitoare a suprafeţelor metalice feroase şi neferoase.
- Inhibă rugina şi previne dezvoltarea ei;

- Oferă protecţie anticorozivă și împotriva intemperiilor;

- Are uscare rapidă și etalare bună;

- Are o rezistenţă bună la ceaţă salină și proprietăţi mecanice bune;

- Se folosește atât ca grund cât şi ca email pentru metal, având rol decorativ;

- Are putere de acoperire bună.


3 în 1 Direct pe rugină - hammer, lovitură de ciocan - Email alchidic anticoroziv cu efect ”lovitură de ciocan”, care se obține prin pensulare, utilizat pentru protecţia şi decorarea suprafeţelor metalice ruginite.
- Poate fi utilizat și ca grund pentru metal – inhibă rugina;

- Se aplică direct pe suprafeţe ruginite, fără utilizarea unui grund cu proprietăţi anticorozive

- Are un aspect lucios, cu rol decorativ;

- Efectul ”lovitură de ciocan” se obține prin pensulare (nu este necesar un pistol de vopsit);

- Are o rezistenţă foarte bună la coroziune, la acţiunea agenţilor chimici, la apă şi la ceaţă salină;

- Are putere mare de acoperire și se usucă rapid.Ideea - Email superlucios


Este un email alchidic lucios cu rol de protecţie şi decorare a lemnului, a metalului şi a zidăriei, atât la exterior, cât și la interior.


Ideea - Email superlucios este utilizat atât pentru acoperirea suprafețelor noi, cât și pentru întreținerea sau repararea suprafețelor care au mai fost vopsite. De asemenea, este utilizat pentru protejarea construcțiilor supraterane aparținând rețelelor electrice, precum și pentru protecția anticorozivă a construcțiilor de oțel: poduri, structuri de rezistență, confecții metalice diverse etc.
IDEEA ! aluminiu este un produs anticoroziv și poate fi utilizat că prim strat pentru protecția suprafețelor metalice feroase exploatate în interior sau în exterior.


Proprietățile Ideea - Email superlucios:

- Are putere de acoperire foarte bună;

- Are luciu foarte bun pentru produsele lucioase și păstrarea luciul timp îndelungat;

- Rezistă bine la intemperii și la lovituri mecanice;

- Are etalare și duritate bună.


Acest site utilizează Cookie-uri și Google Analytics. Acestea sunt necesare pentru utilizarea site-ului si pentru a furniza vizitatorilor o experienta completa de navigare. Pentru mai multe detalii despre cookie-urile utilizate și despre cum pot fi acestea dezactivate din cadrul meniului Setari, vă rugăm să accesați Politica privind Cookie-urile si Politica de confidentialitate actualizata.
Nu sunt de acord