Zugrăvirea interiorului cu Kober

Zugrăvirea interiorului cu Kober

Zugrăvirea interioară este una dintre cele mai populare modalități de a da o nouă viață locuinței tale. Această metodă este relativ simplă și poate fi realizată de către oricine, chiar și de către cei care nu au prea multe cunoștințe în domeniul construcțiilor sau designului interior.

Pregătirea suprafeței


În cazul în care sunt necesare reparații, pentru fisuri cu adâncimi de maxim 2 mm se folosește chit de cuțit pentru zidărie STUC C4000. La grosimi mai mari, se recomandă aplicarea succesivă a mai multor straturi de chit, cu șlefuire și desprăfuire intermediară.


Vopselele vechi, neaderente se îndepărtează complet.


Vopselele pe bază de clei (humă) se înlătură în totalitate.


Zonele atacate de ciuperci sau mucegai se impregnează și se curăță foarte bine cu soluție antimucegai, după care se usucă complet.


Grunduirea și Amorsarea asigură creșterea aderentei dintre produsul aplicat și suport. Grunduirea se face numai după ce suprafețele curate, reparate sau retencuite s-au uscat complet.


Zonele proaspăt tencuite și cele reparate trebuie grunduite suplimentar, datorită gradului mai mare de absorbție pe care îl prezintă.


După uscarea suprafeței grunduite se poate aplica produsul final.


Vopsele lavabile

Înainte de a începe lucrul de zugrăvire, asigură-te că ai pregătit peretele în mod corespunzător. Peretele trebuie să fie curat și uscat, iar găurile sau crăpăturile umplute și nivelate cu glet. În plus, trebuie să acoperi podeaua și mobilierul pentru a evita orice stropire de vopsea. 

Aplică vopseaua într-un strat uniform, fără să lași zone neacoperite sau suprafețe prea încărcate. Lasă vopseaua să se usuce complet înainte de a aplica un al doilea strat, dacă este necesar.

Dacă ai urmat acești pași simpli, ar trebui să fii mulțumit de rezultatul final. Peretele tău va fi acum proaspăt și plin de viață, iar camera ta va avea o nouă personalitate. Zertifikat cu microsfere ceramice


Zertifikat cu microsfere ceramice este o vopsea albă, ultralavabilă, cu proprietăți specifice extraordinare. Acestea se datorează, în principal, adăugării unui element special - microsferele ceramice. Acestea sunt particule fine cu densitate redusă ce imbunătățesc dramatic proprietățile de lavabilitate și rezistență la uzură a peliculei de vopsea.


Microsferele ceramice sunt micro-particule solide cu durabilitate crescută, create special pentru a mări coeziunea peliculei de vopsea. Datorită dimensiunilor și formei caracteristice, microsferele pot să alunece și să se poziționeze ușor una peste cealaltă, necesitând astfel o cantitate mai mică de adeziv polimeric. Suprafeța de contact între particule este mai mare decât în cazul sistemului clasic, obținând pelicule extrem de dense, cu proprietăți extraordinare de rezistență la acțiunea factorilor externi fizici sau chimici.
Pe de altă parte, vopselele cu microsfere ceramice permit obținerea unei suprafețe uniforme, cu un coeficient de frecare redus și cu un număr neglijabil de asperități.
Zertifikat cu microsfere ceramice este o vopsea ultra-lavabilă, recomandată în special pentru protecția și decorarea camerelor copiilor sau a spațiilor comune cu trafic intens: livinguri, birouri, căi de acces interioare, care sunt supuse unor operațiuni frecvente de igienizare și decontaminare.


Are o putere excelentă de acoperire, de 12 m2/l și poate fi aplicată atât la interior, pe toate tipurile de suprafețe (zidărie, tencuială, beton, material mineral, BCA, etc.), cât și la exterior. Se pot obține rezultate remarcabile în cazul vopsirii fațadelor în medii urbane.

Este foarte ușor de aplicat și aderă extrem de bine la suport, pelicula formată asigurând respirația peretelui, evitând astfel apariția petelor și a mucegaiului.


Proprietățile Zertifikat cu microsfere ceramice:

- Se pot elimina cu ușurință până și cele mai dificile pete: cafea, vin, ketchup, urme de pix sau creion colorat etc;

- Este ultrarezistentă la spălări multiple cu detergenţi, dezinfectanţi sau agenţi de curăţare casnici;

- Este disponibilă în 3 variante distincte: lucios, mat sau satin

- Produsul asigură respirația peretelui.
Amorsarea este o operațiune obligatorie și constă în aplicarea a cel puțin unui strat de Amorsă pentru zidărie G8101 diluată în raport 1:5 sau Amorsă pentru zidărie G8109 diluată în raport 1:3 cu apă curată în cazul aplicării pe un glet cu absorbție mare (ipsos) sau a unui strat de Amorsă Albă G8105 în cazul gleturilor de superfinisare.


Gama de produse Zertifikat cu microsfere ceramice se prezintă în trei forme: Mat (asigură o peliculă uniformă, mată), Lucios (asigură o peliculă uniformă, lucioasă) și Satin (asigură o peliculă uniformă, satinată, semilucioasă). 


Zertifikat Satin cu microsfere ceramice se poate nuanța în culori PASTEL, din cartela KOBER. Zertifikat Plus - vopsea superlavabilă cu ioni de argint


Nanoparticulele de argint aflate în compoziția Zertifikat Plus eliberează treptat ioni de argint ce împiedică dezvoltarea agenților patogeni ce pot afecta în mod semnificativ sănătatea omului. Se creează astfel o barieră naturală împotriva mucegaiului, microbilor și microorganismelor, atât pentru suprafețele interioare cât și pentru cele exterioare. Compusul activ nu se degradează în timp și rămâne în pelicula de vopsea pe toată duarata de viață a produsului. 

Folosit încă din antichitate, Argintul este un element puternic antimicrobian cu efect de lungă durată, și este extrem de eficient împotriva Stafilococului auriu și a bacteriei E–coli. Aplicată în mod corect, efectul de igienizare al peliculei de vopsea durează între 3 și 5 ani.

Pentru consumul rezidențial poate fi folosită cu succes în bucătării, băi, camere în care se fumează etc.
Zertifikat Plus cu ioni de Argint este un produs superlavabil. Aditivii speciali aflați în compoziția sa ajută la închiderea porilor pereților, împiedicând murdăria să pătrundă în interior. Pelicula de vopsea devine astfel mult mai compactă și mai rezistentă la murdărie, zgârieturi și pete, albul său caracteristic pastrându-și intensitatea de-a lungul timpului.

Cu o putere de acoperire uniformă de 16 m2/l, acest produs se poate aplica pe majoritatea suprafețelor interioare folosite în mod uzual (zidărie, beton, BCA, rigips, tencuială, etc.). Pelicula de vopsea se distribuie ușor și uniform pe toată suprafața, este permeabilă la vaporii de apă, protejând și lăsând pereții să respire, evitând astfel formarea bulelor de aer și exfolierea stratului de vopsea aplicat.


Zertifikat Plus este o vopsea de un alb deosebit de intens și poate fi colorată doar în nuanțe deschise. 


Proprietățile Zertifikat Plus cu ioni de Argint:

- Are efect antimicrobian testat în laboratoare din țări cu tradiție privind standardele de sănătate (Germania și Japonia);

- Realizează o igienizare rapidă: la 24 de ore de la aplicarea vopselei sunt distruși de pe pereți și din încăpere cei mai periculoși microbi: E-coli și Stafilococul auriu;

- Asigură o igienizare de durată: aditivul cu ioni de argint (cu eliberare treptată) folosit în produsul ZERTIFIKAT PLUS asigură, ținând cont de respectarea instrucțiunilor de aplicare recomandate pe ambalaj, un efect antimicrobian de minimum 3 ani, ajungând chiar la o durată de peste 5 ani de la aplicarea vopselei;

- Asigură respirația peretelui;

- Asigură o acoperire performantă și se aplică fără să stropească;

- Pelicula este uniformă, compactă, fără umbre și cu putere mare de acoperire;

- Datorită aditivilor din conținut, vopseaua se întinde ușor, iar pelicula prezintă un alb care nu se îngălbenește în timp;

- Produsul deține etichetă ecologică conform Deciziei Nr. 544/2009/CE.


În funcție de tipul de suport, se folosește în sistem cu Amorsă zidărie G8101 dilutie 1:5 (Grund pe bază de apă, utilizat ca prim strat înaintea aplicării produselor în dispersie apoasă) și/sau Amorsă albă G8105 (Amorsă albă pentru exterior şi interior, utilizată ca prim strat înaintea aplicării vopselelor pe bază de apă).Zertifikat - Vopsea superlavabilă colorată


Sunt vopsele superlavabile obţinute din amestecarea pastelor de pigmenţi cu bazele de nuanţare V8001, V8002, V8003, V8004, V8007, folosind sistemul de nuanţare propriu Kolor Explorer. Produsele pot fi aplicate atât la interior, cât și la exterior, pe toate tipurile de suprafeţe de zidărie, tencuială, plăci de gips-carton, gleturi sau alte materiale de construcţii.


Bazele de nuanțare vopsele lavabile nu se utilizează ca atare, ci numai pentru obținerea unor nuanțe de interior și exterior, utilizând sistemul de nuanțare computerizat "KOLOR EXPLORER". Pentru interior se poate nuanta intr-o plaja mare de culori conform cartelei de interior KOBER.


Sortimente: 

- V8001 - bază de nuanțare vopsea lavabilă - transparentă

- V8002 - bază de nuanțare vopsea lavabilă - intermediară

- V8003 - bază de nuanțare vopsea lavabilă albă

- V8004 - bază de nuanțare vopsea lavabilă - culori intense

- V8007 - bază de nuanțare transparentă
Proprietățile vopselei superlavabile colorate Zertifikat:

- Este rezistentă la expunerea la radiații ultraviolete și la intemperii;

- Are o lavabilitate deosebită;

- Asigură respirația peretelui, pelicula fiind permeabilă la vaporii de apă;

- Are o rezistență superioară la factori fizici, chimici și la intemperii;

- Are o compatibilitate bună cu pastele de nuanțare.


În funcție de tipul de suport, se folosește în sistem cu Amorsă zidărie G8101 dilutie 1:5 (Grund pe bază de apă, utilizat ca prim strat înaintea aplicării produselor în dispersie apoasă) și/sau Amorsă albă G8105 (Amorsă albă pentru exterior şi interior, utilizată ca prim strat înaintea aplicării vopselelor pe bază de apă).


Vopsele lavabile pentru spații umede

În momentul în care te pregătești să zugrăvești o baie, o bucătărie sau o altă zonă umedă din casă, este important să alegi o vopsea care să reziste la umiditate și la posibile stropiri cu apă.


Zertifikat - Băi și bucătării


Zertifikat - Băi și bucătării este o vopsea superlavabilă, superalbă, utilizată pentru zugrăvirea suprafeţelor interioare ce pot dezvolta mucegai sau igrasie (băi, bucătării etc).


Consumul specific este de până la 16.0 m2/l/strat și poate varia în funcție de condițiile de aplicare (geometria suprafeței, metoda de aplicare, condițiile de mediu, natura si pregătirea suprafeței). 


Al doilea strat se poate aplica după 60 de minute. 
Timpii de uscare depind de temperatura și grosimea filmului, fiind prelungiți de scăderea temperaturii și cresterea grosimii filmului. O slabă circulație a aerului, umiditatea excesivă și conținutul scăzut de oxigen influențează negativ procesul de uscare și duc la deteriorarea caracteristicilor peliculei.


Proprietățile Zertifikat - Băi și bucătării


- Are putere de acoperire superioară (este un produs superlavabil);

- Prezintă un grad de alb ridicat;

- Asigură respirația peretelui, pelicula fiind permeabilă la vaporii de apă;

- Are timp de uscare redus, fiind ușor de aplicat;

- Are caracter nepoluant;

- Este un produs profesional.

 

Opțional, în funcție de tipul de suport, se folosește în sistem cu Amorsă zidărie G8101 dilutie 1:5 (Grund pe bază de apă, utilizat ca prim strat înaintea aplicării produselor în dispersie apoasă) și/sau Amorsă albă G8105 (Amorsă albă pentru exterior şi interior, utilizată ca prim strat înaintea aplicării vopselelor pe bază de apă).


Efecte decorative

Există o varietate de vopsele disponibile pentru efecte decorative, fie că vrei să creezi texturi, să adaugi strălucire sau să-ți schimbi complet culoarea peretelui. Indiferent de efectul decorativ ales, ține cont că pregătirea peretelui este esențială pentru obținerea unui rezultat final estetic și durabil.Finisajul decorativ CORDOBA


Este un sistem pe bază de apă (format din vopsea de efect și grund) pentru finisări decorative ale suprafețelor interioare. Finisajele decorative Cordoba sunt produse cu nuanțe cromatice schimbătoare compuse din pigmenți speciali sidefați, materiale de umplutura și aditivi speciali.


Sistemul este utilizat pentru a crea interioare privilegiate, exclusiviste, cu efecte decorative diverse în funcție de abilitatea/fantezia aplicatorului, sunt produse cu reflexe irizante, de curcubeu. Catifelați și moi la atingere, pereții pe care se aplică finisajul decorativ Cordoba conferă ambiente antice, misterioase, dar și contexte moderne, elegante, rafinate. Este ideal pentru hoteluri, sedii de firma, clădiri istorice, vile etc, cărora le dă o notă distinctă și artistică.
Suprafețele pe care se recomandă aplicarea finisajelor decorative Cordoba sunt:

- suprafețe de beton, ghips și gips-carton

- zugrăveli vechi, compacte

- tencuieli noi și vechi


Finisajele decorative Cordoba se aplică numai pe suprafețe uscate!


Proprietățile finisajelor decorative Cordoba:

- Oferă valoare estetică intensă, cu contraste multicolore;

- Simbolizează creativitatea și stilul de primă clasă, rafinamentul și perfecționismul;

- Conferă ambiente unice, personalizate;

- Se aplică ușor și rapid;

- Se pot obține diferite modele și efecte, în funcție de aplicare.


Aplicarea finisajului decorativ CORDOBA:

Pasul 1: Primul strat de fond (grundul alb sau nuanțat) se aplică cu trafaletul cu păr scurt, diluat 10% cu apă rece, curată (15-25°C), pentru a obține un strat omogen, ideal pentru aplicare. 

Pasul 2:  Al doilea strat este stratul de finisaj decorativ, care se aplică după o oră de la uscarea stratului de fond. Aplicarea se face cu produs nediluat, uniform, întinzându-se cu drișca. 

Pasul 3: Al treilea strat de finisaj decorativ se aplică tot în strat subțire, pe porțiuni mici de aproximativ 60cm*60cm, pentru a putea fi modelat. Modelarea se realizează prin mișcări circulare, utilizând, la alegere, drișca din inox având colțurile rotunde, pensula spaniolă, buretele umezit sau mănușa de lână.Calcio vecchio


Finisajele decorative Calcio vecchio sunt produse pe bază de pigmenți cu reflexe irizante, material de umplutură și aditivi speciali. Destinat finisajelor decorative interioare, sistemul Calcio vecchio (format din amorsă și finisaj decorativ) are un aspect de metal brut, neprelucrat, care are capacitatea de a personaliza orice încăpere, fie în stil clasic, de epocă, fie în stil modern, contemporan. Pe lângă strălucirea deosebită, suprafețele acoperite cu finisajul decorativ Calcio vecchio sunt și plăcute la atingere, având o textură ușor aspră, asemănătoare nisipului.
Aplicarea finisajului decorativ Calcio Vecchio se recomandă a fi făcută pe suprafețe uscate de beton, gips și gips-carton și zugrăveli vechi, compacte. 


Proprietățile Calcio vecchio:

- Se aplică ușor, se pot obține diferite modele și efecte, în funcție de abilitățile/ fantezia aplicatorului;

- Se obțin efecte cromatice speciale, variabile în funcție de unghiul de luminozitate;

- Are valoare estetică ridicată;

- Are aspect opac, nuanțat, precum și efect metalizat pronunțat.


Aplicarea Calcio vecchio:

Pasul 1: Primul strat, respectiv amorsa, se aplică cu pensula, diluat 10% cu apă rece, curata (15-25°C), pentru a obține un strat omogen, ideal pentru aplicare.

Pasul 2: Al doilea strat este stratul de finisaj decorativ Calcio Vecchio, care se aplică nediluat sau diluat 10%, uniform, cu pensula spaniolă, modelarea făcându-se imediat după aplicarea unei porțiuni de 60cm x 60cm cu mișcări sus-jos, stânga-dreapta, aleatorii, semicirculare. 


Pereți de mătase


Finisajele decorative Pereţi de Mătase sunt utilizate pentru a crea interioare privilegiate, exclusiviste, cu efecte decorative diverse în funcţie de abilitatea / fantezia aplicatorului, sunt produse cu reflexe irizante. 

Catifelaţi la atingere, pereţii pe care se aplică sistemul decorativ Pereţi de Mătase (amorsă și vopsea lavabilă) conferă ambiențe antice, misterioase, dar şi contexte moderne, elegante, rafinate. Ideal pentru hoteluri, sedii de firmă, clădiri istorice, vile etc, cărora le dă o notă distinctă şi artistică.
Proprietățile finisajului decorativ Pereți de Mătase:

- Au valoare estetică intensă;

- Generează contraste multicolore;

- Conferă ambiente unice, personalizate;

- Se aplică uşor, putând realiza diferite modele şi efecte, în funcţie de aplicare.


Aplicarea finisajului decorativ Pereți de Mătase:

Pasul 1: Stratul de fond (grundul alb sau nuanţat în culoarea stratului de vopsea) se aplică cu trafaletul cu păr scurt, diluat 10% cu apă rece, curată (15-25°C), pentru a obţine o suprafaţă ideală pentru aplicare.

Pasul 2: Stratul de finisaj decorativ vopsea Pereţi de Mătase se aplică după o oră de la uscarea stratului de fond. Aplicarea se face cu produs nediluat sau diluat max. 10%, întinzându-se cu pensula spaniolă, uniform.

Pasul 3: Al doilea strat de finisaj decorativ vopsea Pereţi de Mătase se aplică tot în strat subţire, pe porţiuni mici de cca. 60cm*60cm, pentru a putea fi modelat. Modelarea se realizează prin mişcări circulare, utilizând pensula spaniolă.Platinum


Este un sistem (amorsă și finisaj decorativ) pe bază de apă, cu o consistență vâscoasă, ce are în compoziție pigmenți speciali sidefați, materiale de umplutură și aditivi speciali. Finisajul decorativ Platinum se utilizează pentru suprafețe interioare plane, dar și pe elemente antice de arhitectură (columne sau alte elemente arhitecturale cu profil pronunțat) pentru a da valoare stilului clasic, cât și pentru modernizare.
Proprietățile finisajului decorativ Platinum:

- Are valoare estetică ridicată;

- Creează un finisaj decorativ unic, deosebit;

- Generează diferite nuanțe și efecte, în funcție de abilitatea/fantezia aplicatorului;

- Conferă ambiente personalizate.


Aplicarea finisajului decorativ Platinum: 

Pasul 1: Grundul Platinum se aplică pe suprafețe curate, uscate, cu șpaclul japonez sau cu gletiera venețiană, prin mișcări semicirculare sau în funcție de modelul ales și de imaginația aplicatorului.

Pasul 2: După uscarea parțială a fondului, se îndepărtează surplusul de material unde grosimea stratului aplicat este prea mare, cu drișca sau prin șlefuire cu hârtie abrazivă de granulație mică.

Pasul 3: Stratul de efect Platinum se aplică după 5 -8 ore de la aplicarea grundului, utilizându-se aceleași instrumente ( șpaclul japonez sau gletiera venețiană). Efectul Platinum se poate aplica în strat mai gros sau mai subțire și, în funcție de grosimea stratului aplicat, se obțin grade diferite de intensitate și strălucire.Zertifikat - pereți cu diamante


Sistemul Zertifikat - pereți cu diamante (amorsă și vopsea superlavabilă) poate fi aplicat la interior, pe toate tipurile de suprafeţe de zidărie, tencuială, beton, suprafeţe din materiale minerale, inclusiv BCA, plăci de ipsos, plăci de rigips etc.
Proprietățile Zertifikat - pereți cu diamante:

- Creează efecte sclipitoare de diamant, ploaie de stele;

- Este ultralavabil;

- Este foarte rezistent la curățare, la dezinfectanți pe bază de apă și agenți de curățare casnici;


Aplicarea Zertifikat - pereți cu diamante:

Pasul 1: Se aplică, obligatoriu, amorsa utilizând trafaletul cu păr scurt. Amorsa se poate dilua maxim 10% (1,4 L apă rece, curată), pentru a obţine o suprafaţă ideală pentru aplicare. Amorsa se poate aplica alba sau se poate nuanta in culoarea vopselei ZERTIFIKAT Pereti cu Diamante utilizand pigmentii superconcentrat KÖBER la 30 ml (16 culori disponibile).

Pasul 2: Se aplică două straturi de vopsea ZERTIFIKAT PEREŢI CU DIAMANTE ca atare sau nuanţate, diluate max. 10%. Efectul de diamant/ploaie de stele va fi mai uşor observabil pe vopseaua nuanţată faţă de cea albă, dar şi în funcţie de expunerea peretelui la lumină şi de unghiul din care este privit. Dacă se doreşte evidenţierea mai bună a efectului de “diamant/ploaie de stele”, după uscarea în profunzime se poate şterge suprafaţa vopsită cu laveta uscată.Sistemul DECORAL Stucco Veneziano


Sistemul DECORAL Stucco Veneziano (grund și vopsea de efect) înglobează cele mai bune materiale decorative în stil italian, combinând trăsăturile preţioase ale stilului Stucco Veneziano cu eleganţa originală, efectele luminoase şi armonioase caracteristice stilului antic. 

Potrivită pentru utilizare la interior, această linie satisface cele mai diversificate aşteptări în decorarea casei şi poate fi folosită într-o varietate de moduri: rustic, stilizat, modern, etc. Efectele sale caracteristice sunt dominate de reflexia luminii, jocuri de culoare, cu diferite tonuri şi nuanţe. 
Grundul are rolul de a creea un strat de fond, uniform, peste care se aplică stratul final de efect, respectiv vopsea.

Produsele sistemului DECORAL sunt gândite pentru utilizarea profesională, conţinând o varietate de efecte decorative. Produsele se nuanţează înainte de aplicare.


Proprietățile sistemului Decoral Stucco Veneziano: 

- Conferă suportului un aspect lucios, fin, cu umbre naturale, bogat în efecte cromatice;

- Ambele produse (atît grundul cât și vopseaua de efect) se folosesc numai nuanțate într-una dintre cele 28 de nuanțe disponibile (utilizând sistemul KÖLOR EXPLORER);

- Produsele sunt gata de utilizare (nu se diluează);

- Au aderență excelentă la suport;

- Este ușor de aplicat și modelat;

- Necesită aplicare de către specialist;

- Rezistă foarte bine la uzură, frecare umedă și uscată.


Aplicarea sistemului DECORAL Stucco Veneziano:

Pasul 1: Se colorează cele 2 produse utilizând sistemul computerizat Kolor Explorer, după care se omogenizează foarte bine.

Pasul 2: Se aplică grundul nuanţat pe suport, în mod uniform cu drişca din inox rotunjită la colţuri. Grundul trebuie aplicat în strat subţire, în unul sau două straturi.

Pasul 3: După circa 8 ore, când grundul este uscat în profunzime, se şlefuieşte suprafaţa cu hârtie abrazivă de 180 microni şi se îndepărtează praful.

Pasul 4: Se aplică al doilea produs folosind un şpaclu japonez, cu mişcări apăsate în toate direcţiile. Se lasă şi câteva locuri libere.

Pasul 5: După cca. 15 minute se aplică al doilea strat, subţire, pe toată suprafaţa, cu miscări în toate direcţiile.

Pasul 6: Strălucirea nobilă, luxoasă se obţine după alte 15 minute. Cu şpaclul japonez sau cu drişca din inox se efectuează mişcări circulare apăsate, peste produsul uscat. Astfel, va fi presat şi va apare un luciu deosebit.Acest site utilizează Cookie-uri și Google Analytics. Acestea sunt necesare pentru utilizarea site-ului si pentru a furniza vizitatorilor o experienta completa de navigare. Pentru mai multe detalii despre cookie-urile utilizate și despre cum pot fi acestea dezactivate din cadrul meniului Setari, vă rugăm să accesați Politica privind Cookie-urile si Politica de confidentialitate actualizata.
Nu sunt de acord