Locuirea in cadrul unor suprafete minime nu este niciodata usoara si la fel este si proiectarea locuintelor care trebuie sa se inscrie in aceste suprafete. Limitarile financiare si sociale nu trebuie sa vina insa cu o abatere de la exigentele minime ale locuirii, ci din contra, trebuie sa activeze dorinta de a crea spatii cu o eficienta care sa combata lipsa numarului de metri patrati.
Acestea sunt principii pe care se bazeaza si cele 2 proiecte de locuinte sociale. Intr-un numar cat se poate de mic de metri patrati, prin forme simple, compartimentari care sa eficientizeze la maxim locuirea si sa scada pretul de executie si de exploatare ulterioara la minim, se nasc doua tipuri de case diferite, creionate cu volume simple, asemanatoare desenelor primare ale unei case.
Casele sunt gandite astfel incat sa poate fi cu usurinta asezate insiruit sau cuplat, pentru o eficientizare a spatiului care ar putea fi disponibil pentru astfel de constructii.
Casele respecta principii privind compartimentarea, precum separarea zonei de spatiu si de noapte, au dublu acces pe cele doua fatade principale si permit o compartimentare ulterioara, atat de benefica in cazul unor familii a caror situatie financiara se poate imbunatati in viitor.