Urmărește aici, pas cu pas, etapele construcției unei case, de la fundație până la finisaje. Afli pentru fiecare etapă recomandări de alegere a materialelor, sfaturi practice, estimări privind durata de execuție a lucrării și bugetul necesar.
Te-ai hotarat sa iti construiesti o casa? Felicitari! ......Primul pas este sa depui un memoriu la primaria unde este arondat terenul, pentru a obtine certificat de urbanism, iar ultimul si cel mai important act inainte de inceperea santierului este Autorizatia de Constructie. Prin obtinerea acesteia iti este avizat proiectul și ai dreptul sa incepi lucrarea.
Armătura deține un rol important, alături de beton, pentru asigurarea rezistenței și durabilității unei case. Este folosită în cadrul tuturor elementelor structurale de beton - fundații, grinzi, stâlpi, planșee - pentru a asigura preluarea forțelor de încovoiere și de forfecare, forțe generate de acțiunile din mediul înconjurător la care este supusă construcția.
Fundația este elementul de construcție care se află în contact direct cu terenul bun de fundare și transmite acestuia toate încărcăturile care acționează construcția. Fundația este partea principală a infrastructurii clădirii, prin intermediul căreia se realizează rezemarea acesteia pe pământ.
Utilizand tehnologii de ultima ora si expertiza celor mai buni specialisti din domeniu, blocurile ceramice Porotherm reprezinta solutii moderne, cu specificatii perfect adaptate la conditiile de mediu si clima, conform normelor de constructie ale tarii noastre.
Mortarul stă la baza tuturor lucrărilor de zidărie, fie că sunt de construcție, tencuire sau reparații. Mortarul este un amestec de nisip, apă și liant (ciment și/sau var), care se întărește după uscare. Liantul se folosește la mortare utilizate în lucrarile de zidării pentru fixarea cărămizilor între ele, dar și pentru tencuieli interioare în încăperi în care există risc mare de umiditate (bucătării, băi).
Acoperișul are atât rol funcțional, cât și estetic. Mare parte din personalitatea casei este dată de forma acoperisului, care la rândul ei este dată de șarpantă.
Șarpanta este parte din structura acoperișului și reprezintă suportul pe care se montează învelitoarea și hidroizolația.
Tigla metalica reprezinta o solutie pentru acoperirea casei cu un raport bun calitate/pret, este usoara, nu suprasolicita structura de rezistenta a casei, poate fi montata usor si este usor de intretinut.
Montajul ferestrelor VELUX din noua generație este acum mai simplu, mai ușor și mai rapid. Urmărește filmul pentru a vedea cum se montează o fereastră de mansardă VELUX cu operare se sus, model GLL, pe învelitoare ondulată, cu ajutorul ramei de etanșare aferente, model EDW.
Într-o casă unifamilială cele mai importante pierderi de căldură (circa 30% din total) au loc prin acoperiş. Aceste pierderi generează cheltuieli foarte mari cu energia consumată pentru încălzire (de obicei, gaz natural). “Mansarda Perfectă” este soluția perfectă pentru o locuință unifamilială, propusă de Isover pentru izolarea corectă a mansardelor.
Sistemul de ferestre reprezintă o componentă importantă a izolării termice a casei.
Solutia REHAU pentru cea mai buna eficienta energetica este Geneo, care poate indeplini inclusiv standardele unei case pasive
Șapele reprezintă un amestec de ciment, nisip, rășini și aditivi care, în combinație cu apa, formează un mortar ce se aplică pe stratul suport.
Șapele oferă un strat suport plan, adus la cota necesară construcției și elimină denivelările suprafețelor pe care se montează finisajele (parchet, gresie, piatră naturală, linoleum, mochetă).
Pereții din gips-carton și vată minerală se montează rapid și au prețuri accesibile, sunt foarte ușori și nu încarcă structura - motiv pentru care au devenit în ultima perioadă unul dintre cele mai utilizate materiale pentru compartimentările interioare. Plăcile de gips-carton sunt compuse dintr-un strat de ipsos acoperit pe ambele suprafețe cu folii de carton, ceea ce înseamnă că sunt netoxice si 100% reciclabile.
Plafonul fals din gips-carton este soluția pentru a obține rapid și fără efort plafoane perfect drepte, finisate la o calitate superioară. Folosind acest sistem, lucrarea va fi gata mai repede şi la un nivel calitativ superior, oferind opțiuni multiple pentru designul interior al locuinței. În plus, vom putea ascunde, la nevoie, tubulatura sistemului de ventilare și izolarea planșeului la interiorul spațiului de locuit.
30% din pierderile de energie ale unei clădiri au loc prin ziduri. Din acest motiv, termoizolarea fațadei casei este o etapă deosebit de importantă în procesul de construcție. Este recomandabil să o tratezi cu maximă atenție și să încerci să nu pui accentul pe reducerea bugetului în acest moment.
Alegerea culorilor pentru exteriorul casei este esențială pentru designul final al acesteia. Culoarea tencuielii exterioare, a soluției de finisaj, trebuie corelate cu forma și culoarea acoperișului, culoarea ușii, culorile glafurilor, ale soclului și cu alte elemente exterioare casei și proprietății. De asemenea, nu scoatem din calcul faptul că tencuiala decorativă are și un rol funcțional, ea protejând fațada de intemperii.
Sistemele de ventilare mecanică ajută la circulația optimă a aerului prin locuință. Purifică aerul și elimină praful, alergenii și mirosurile neplăcute. De asemenea, controlează umiditatea și astfel ai permanent aer proaspăt și sănătos în locuință 24 de ore din 24. Acestea pot funcționa împreună aparatul de aer condiționat răcește sau încălzește aerul din interior.
Termoizolarea constructiilor reprezinta protejarea acestora de influenta temperaturilor exterioare, pozitive sau negative. O termoizolare adecvata este primul lucru pe care il putem face pentru a conservarea energia si resursele, precum si pentru a reduce cheltuielile lunare de intretinere.
Pentru a obtine o delimitare a spatiului, o solutie eficienta si economica este gardul realizat din element de gard / stalp Clasic. Apelati la un montator autorizat pentru a face un calcul exact de necesar de materiale si pentru a obtine garantia unei lucrari trainice. Lucrătorii ELIS Pavaje ne arată câţiva paşi simpli de montare a unui gard estetic şi rezistent.
Prima noastra recomandare pentru realizarea unei lucrari de pavaj corecte este sa apelezi la un montator specializat.
Insa, fiindca interesul tau de a te implica in amenajare merita satisfacut, iti prezentam principalele etape care trebuie parcurse pentru pavarea unei suprafete cu destinatie pentru trafic pietonal sau trafic usor.