Cum alegem culorile și stilul de amenajare
Alegerea stilului amenajării locuinței tale nu este un lucru de care să te sperii! Sursele de inspirație sunt pretutindeni și un plan bine pus la punct te poate ajuta să alegi cele mai bune variante pentru tine.
În continuare ai câteva sugestii care te vor ajuta să-ți găsești mai ușor ideile și să le ordonezi.
Cum să-ți alegi tema amenajării
Fă-ți o listă cu amintiri, hobby-uri, călătorii
Relaxează-te și încearcă să te duci cu gândul la amintirile frumoase, chiar și din copilărie și notează-le. Notează ce te face să-ți amintești cu plăcere: o culoare, o senzație, un gust. Continuă apoi cu ceea ce îți place să faci in timpul liber: să vezi filme, să citești, să schiezi, să patinezi sau orice alt hobby pe care îl ai. Notează-ți și filmul preferat pentru că te poți inspira și de acolo. Nu omite nici țara sau orașul străin pe care l-ai vizitat și care te-au impresionat! Notează orice alt lucru care ți-a plăcut sau iți place in mod special.
Revistele
Uită-te pe reviste și fă decupaje . După ce ai trecut prin pașii de mai sus, uită-te prin revistele de amenajări și încearcă să găsești stilul de amenajare cu care te simți confortabil (stil scandinav, stil mediteranean, stil minimalist, stil clasic etc). Apoi decupează acele imagini care iți plac. Fă asta pentru fiecare încăpere a locuinței tale. Poți să selectezi orice: de la un scăunel care ți-a atras atenția, până la farfuriile în formă de inimioare, etc. Poți să cauți imagini și pe internet. În acest moment, când ai in față ceea ce iți place, iți va fi mult mai ușor să selectezi și să combini deștept elementele de mobilier.
Fă măsurători și desenează o schiță a amenajării
Măsoară cât mai corect toate camerele și fă o schiță privită de sus a locuinței tale. Ca să iți fie mai ușor, poți folosi o hârtie cu pătrățele, dintr-un caiet de matematică. Trece apoi pe schița locuinței amplasarea tuturor corpurilor de mobilier și lumini pe care le dorești. Fă apoi câte o schiță pentru fiecare cameră în parte. Cu ajutorul imaginilor decupate din reviste, poți face câte un colaj pentru fiecare cameră în parte. Pune tot ce ți-ar plăcea să ai în camera respectivă, capsând sau lipind imaginile pe o foaie de hârtie mai mare. Aranjează toate elementele astfel încât să te simți confortabil în spațiul respectiv și să simți că te reprezintă. Este indicat să păstrezi aceeași linie de amenajare în toată casa, lucru valabil și pentru culori.
Acum este momentul să te gândești foarte serios la culori, cele care te bine dispun (pentru living si dining) sau cele care te relaxează (pentru baie si dormitor).
Daca nu ai nici o idee încă, poți verifica în lista de amintiri ceea ce te inspiră. De exemplu, dacă iți place iarna poți merge pe non culori (alb, negru, gri) sau daca ți-a plăcut in Spania, poți merge pe culori calde (roșu, galben, oranj) sau culori de pământ (bej, maro). După ce ai ales culorile preferate pentru fiecare cameră, notează-le pe fiecare schiță in parte. Ai grijă să nu amesteci prea multe culori. Poți oricând să alegi fie pereții albi și să decorezi pe ici colo cu mici pete de culoare, folosind tablouri, pernuțe, lumânări, taburete, covorașe, sau poți merge pe o culoare mai puternică pe un perete ca să-l evidențiezi.
Nu uita să decorezi încăperile cu obiectele dragi! Dacă ai inspirație, vei avea și o amenajare reușită.
Produse
Construiește prima ta casă în simulatorul de construcții
Alege unul dintre cele șase proiecte de construcție a casei și două proiecte de renovare a unui apartament. Poți finaliza șantierul virtual în numai 15 minute!