Ferestrele de mansardă Fakro

Ferestrele de mansardă Fakro

Ferestrele de mansardă reprezintă soluția optimă pentru luminarea construcțiilor moderne. Ele asigură o bună luminare și o ventilație corespunzătoare a interiorului încăperii, dar și o priveliște neîngrădită către exterior. Există mai multe modele de ferestre de mansardă, care permit alegerea acesteia în funcție de tipul și caracterul camerei.


Cum alegem ferestrele de mansardă

Când alegem ferestrele de mansardă trebuie sa ținem cont de mai multe elemente:


Înălțimea la care vor fi montate


În clădirile a căror înălțime nu depașește 25m, distanța de la marginea de jos a ferestrei până la podea trebuie să fie de minim 0.85m. În cazul în care clădirea are o înălțime mai mare, această distanță trebuie sa fie de minim 1.1m. Cu cât ferestrele sunt montate la înălțime mai mare față de podea, cu atât cantitatea de lumină naturală care pătrunde în încăpere va fi mai mare.  

Ferestrele FAKRO au mânerul de acționare amplasat în partea de jos pentru a permite o operare ușoară a ferestrelor montate la înălțimea optimă (situația ideală este ca marginea de jos a ferestrelor sa fie situată la 1.1-1.4m față de nivelul podelei).

Montajul la această înălțime permite și un finisaj corect, precum și amplasarea unui calorifer sub fereastră, asigurând o circulație corectă a aerului și reducând riscul apariției condensului.


Amplasarea pe acoperiș


Recomandăm montarea mai multor ferestre de dimensiuni mai mici în diferite locuri pe acoperiș ca alternativă la montarea unei singure ferestre de dimensiuni mari. Astfel se obține o luminare mai bună a încăperii.

Suprafața vitrată și tipul încăperii. Cantitatea corectă de lumină naturală dintr-o încăpere este stabilită ca raport între suprafața vitrată și suprafața podelei. În cazul camerelor locuibile, acest raport trebuie să fie de cel puțin 1:12, iar în cazul încăperilor în care, datorită destinației lor, lumina naturală este foarte importantă, raportul trebuie să fie minim 1:8.


Înclinația acoperișului


Poziționarea ferestrelor depinde și de înclinația acoperișului. Cu cât înclinația este mai mică, cu atât ferestrele trebuie montate la o înălțime mai mare.


Tipuri de ferestre mansardă


Ferestre cu articulare mediană


Sunt cea mai populară soluție, datorită confortului și ușurinței în utilizare. Ele asigură ventilarea și luminarea încăperii iar, pentru curățarea ușoară a geamului exterior și operarea accesoriilor exterioare, pot fi rotite cu 180 grade. Pot fi dotate atât cu accesorii exterioare cât și cu accesorii interioare. Există mai multe modele de ferestre de mansardă cu articulare mediană care diferă din punct de vedere al parametrilor și dotărilor, putând astfel fi folosite în diferite încăperi ale mansardei.


Ferestre cu articulare supramediană


Aceste ferestre se deschid pivotant iar axul de rotație este situat deasupra mijlocului ferestrei, astfel încât chiar și o persoană înaltă se poate apropia de marginea ferestrei deschise. Partea inferioară a canatului acționează ca o fereastră cu deschidere superioară, iar partea superioară asigură luminare suplimentară. Sunt singurele ferestre de mansardă de pe piață care răspund cerințelor normei DIN 5034-1 în condițiile montării pe un acoperiș cu panta cuprinsă între 39º- 43º. Norma prevede că, după instalare, partea inferioară a ferestrei trebuie să fie situată la o înălțime de minim 95cm față de podea iar partea superioară la o înălțime de minim 220 cm.


Ferestre Duet cu articulare supramediană


Ferestre cu două canaturi suprapuse. Canatul superior are deschidere pivotantă iar axul de rotație este situat deasupra mijlocului ferestrei, în timp ce canatul inferior este fix. Această structură elimină necesitatea combinării pe verticală, oferind lumină naturală suplimentară, ventilație și vedere panoramică. Sunt singurele ferestre de mansardă de pe piață care răspund cerințelor normei DIN 5034-1 în condițiile montării pe un acoperiș cu panta cuprinsă între 30º-43º. Norma prevede că, după instalare, partea inferioară a ferestrei trebuie să fie situată la o înălțime de minim 95cm față de podea iar partea superioară la o înălțime de minim 220 cm.


Ferestre cu dublă articulare


O nouă generație de ferestre cu dublă articulare, cu două funcții separate de deschidere a cercevelei.

  • articularea superioară permite deschiderea și fixarea cercevelei în poziția dorită între 0 și 35 grade, soluție ce mărește spațiul de utilizare a încăperii și oferă o priveliște nelimitată spre exterior.
  • articularea mediană permite deschiderea cercevelei și rotirea la 180 grade în vederea curățării geamului exterior.
  • pot fi echipate atât cu accesorii exterioare cât și cu accesorii interioare


Ferestre panoramice


Ferestrele Panoramice sunt caracterizate prin dimensiunile mari, asigurând lumină naturală și aer proaspăt din abundență. Mai mult, unghiul de deschidere permite accesul pe acoperiș pentru lucrări de întreținere.


Ferestre balcon


Ferestre inovatoare, în două canaturi suprapuse, cu dimensiuni generoase care, prin simpla deschidere, se transformă într-un balcon ce ne invită la aer curat și de unde putem admmira peisajul panoramic. Canatul superior se deschide până la un unghi de 45°, iar canatul inferior se deschide până în poziția perpendiculară pe podea. 

Balustradele laterale sunt integrate în cerceveaua inferioară și se deplasează înainte în timpul deschiderii cercevelei. La închidere, balustradele nu sunt vizibile pe suprafața acoperișului, păstrând aspectul estetic al acestuia.


Ferestre atic


Ferestrele atic se montează în peretele vertical, la întâlnirea cu planul acoperișului, pentru a se combina cu ferestrele de mansardă. Ferestrele atic sunt produse în varianta cu deschidere oscilo-batantă (BD_), cu deschidere oscilantă (BVP) sau fixe (BXL). Pot fi echipate cu accesorii interioare sau exterioare.


Ferestre cu aticulare laterală


Ferestrele termoizolate cu articulare laterală sunt destinate spațiilor locuite și îmbină avantajele ferestrelor de mansardă cu cele ale ferestrelor de serviciu, dimensiunile mari ale acestora permițând ieșirea ușoară și în siguranță pe acoperiș. Sunt disponibile atât în versiunea cu deschidere în partea dreaptă (FWR) cât și în versiunea cu deschidere pe partea stângă (FWL), unghiul maxim de deschidere fiind de 90 de grade. Pot fi dotate cu aceleași accesorii interioare utilizate în cazul ferestrelor de mansardă cu articulare mediană.


Beneficiile Fakro


Lumină naturală din abundență


Lumina naturală optimă este un factor foarte important care contribuie la starea de bine.

Designul ferestrelor de mansardă FAKRO asigură o mai bună luminare a interiorului încăperii. Designul profilelor tocului și batantului, precum și mascarea canalului de ventilație în structura tocului, permit pătrunderea unei cantități mai mari de lumină în orice încăpere.

Ferestrele FAKRO proSky - cele mai înalte ferestre de mansardă de pe piață - oferă avantajele ferestrelor cu dublă articulare și o cantitate suplimentară de lumină naturală. Cu cât sunt montate la o înălțime mai mare, asigură o cantitate mai mare de lumină naturală în încăpere. Conform DIN 5034-1 (referitoare la luminatul încăperilor), după instalare, partea înferioară a ferestrelor trebuie să fie situată la o înălțime de minim 95cm iar partea superioară la o înălțime de minim 220cm față de podea.


Amplasarea mânerului în partea de jos, mereu la îndemână


Amplasarea mânerului în partea de jos a ferestrei permite operarea ușoară a ferestrelor montate corect (conform DIN 5034-1 - standard valabil pentru piața germană) care recomandă o înălțime minimă de 220cm deasupra podelei pentru marginea superioară a sticlei. Montajul la înălțime mai mare asigură și persoanelor înalte un acces confortabil până la marginea ferestrei deschise.


Eficiență energetică ridicată


Interesul FAKRO pentru a crea produse eficiente energetic nu se oprește la a asigura un coeficient de transfer termic foarte bun pentru ferestrele de mansardă. Îmbunătățim permanent și construcția ramelor de etanșare, echipând ramele Thermo cu izolație suplimentară.

Eficiența energetică a produselor FAKRO asigură costuri mai mici cu încălzirea locuinței pe timp de iarnă.


Bilanț energetic sustenabil


Ferestrele de mansardă nu înseamna numai lumină, ci și acumularea căldurii în timpul iernii și menținerea acesteia în interiorul încăperii. Suprafața vitrată mare a ferestrelor de mansardă FAKRO asigură și un plus de căldură provenită de la razele solare.


Reducerea pierderilor de căldură


Clapeta de aerare automată V40P creează un microclimat sănătos în încăpere, evitând pierderile de căldură.

Designul ferestrelor de mansardă FAKRO asigură un bilanț energetic sustenabil, reprezentat de diferența dintre aportul solar și pierderile de căldură.


Estetica


Ferestrele de mansardă sunt un element important al oricărui design interior modern. Ferestrele de mansardă FAKRO oferă o combinație optimă între calitate, funcționalitate și aspect estetic ireproșabil.

La exterior, profilele ferestrelor au un aspect modern care se potrivește oricărui tip de acoperiș.


Sistemul inovator thermoPro


Ferestrele din clasele PROFI și LUX sunt fabricate în sistemul thermoPro. Soluțiile introduse asigură calitatea superioară și parametrii tehnici excelenți ai ferestrelor. Sistemul îmbunătățește eficiența energetică, garantează durabilitatea ridicată, asigură etanșeitatea perfectă și facilitează procesul de montaj al ferestrei.

 

Termoizolație îmbunătățită

Introducerea de material izolator în colțurile inferioare ale cercevelei crește eficiența energetică a ferestrei, conducând la pierderi de căldură reduse și facturi mai mici pentru încălzire.


Durabilitate îmbunătățită

Canalele speciale de drenaj introduse în colțurile inferioare ale tocului permit evacuarea apei de condens care s-ar putea forma din cauza deteriorării accidentale a garniturilor de etanșare sau profilelor din aluminiu. Astfel, crește durabilitatea lemnului care este mult mai bine protejat de efectele umezelii.


Etanșeitate îmbunătățită

Datorită sistemului thermoPro, ferestrele dețin clasa de etanșare 3 sau 4 conform EN12207, reducând pătrunderea necontrolată a aerului în încăpere. Acest lucru este important în special în asigurarea ventilației mecanice.


Montaj mai facil

Noile colțare, împreună cu folosirea șuruburilor Torx, permit un montaj mai ușor și mai rapid al ferestrelor de mansardă.


Website:
Acest site utilizează Cookie-uri și Google Analytics. Acestea sunt necesare pentru utilizarea site-ului si pentru a furniza vizitatorilor o experienta completa de navigare. Pentru mai multe detalii despre cookie-urile utilizate și despre cum pot fi acestea dezactivate din cadrul meniului Setari, vă rugăm să accesați Politica privind Cookie-urile si Politica de confidentialitate actualizata.
Nu sunt de acord