Sticla, element modern și versatil pentru amenajarea interioară

Sticla, element modern și versatil pentru amenajarea interioară

Utilizarea sticlei pentru design-ul interior atrage și incită. Puritate îmbinată cu rezistență, oglindă și culoare, sticla metamorfozează interiorul, conferind privitorului în fiecare zi noi dimensiuni ale esteticului. Fie că vorbim de uși de sticlă, mobilier de sticlă sau elemente decorative din sticlă, acestea transformă spațiul într-un loc luminos, aerisit, primitor și, nu în ultimul rând, eficient energetic.  

Fie că vorbim de uși de sticlă, mobilier de sticlă sau elemente decorative din sticlă, acestea transformă spațiul într-un loc luminos, aerisit, primitor și, nu în ultimul rând, eficient energetic.


Indiferent de ceea ce căutaţi, sticla Saint-Gobain Glass creează un interior plăcut și confortabil, siguranţă și inovaţie în multiple aplicaţii cu sticla oglindă, sticla decorativă, sticla lăcuită etc.


Dacă vorbim de confort, ne referim cu siguranță la îmbunătățirea calității vieții. Pe măsură ce societatea se dezvoltă, se distinge necesitatea de a ne alinia existența la standardele impuse de evoluția permanentă. principalele avantaje și recomandări ale liniilor de sticlă pentru design interior Saint-Gobain Glass.


Inovația înseamnă, în primul rând, schimbare în bine. De aceea, soluțiile noastre de design sunt destinate oamenilor care vor să transforme fantezia într-un stil de viață. În ultimii ani, s-a observat o tendință din ce în ce mai accentuată de a construi designul interior în deplin acord cu natura. Avem nevoie de sticlă adaptată tuturor nevoilor noastre.


Pentru că inspirația transformă lumea, Saint-Gobain Glass a lansat aplicația pentru alegeri desăvârșite ale sticlei pentru design interior, GLASS Vision* Saint-Gobain Glass, disponibilă în iTunes App Store și Google Play.


TIMELESS – inovație pentru cabinele de duș


Amenajarea sau redecorarea unei băi poate fi de cele mai multe ori o provocare.

De cele mai multe ori, cabina de duș reprezintă soluția ideală, mai ales în cazul unei băi de mici dimensiuni, când efectul de spațiu poate fi amplificat prin folosirea sticlei.


Curățare rapidă, strălucire nelimitată

TIMELESS este o inovație special creată pentru aplicațiile de cabine de duș. Este o sticlă cu depunere cu efect anticoroziv, anticalcar ceea ce o face sa fie ușor de curățat și îi conferă: 

Nivel înalt de transparență și aspect neutru

Efect anti-coroziune pentru o transparență de durată


Avantajele TIMELESS

O transparenţă fără egal. Stratul TIMELESS este foarte transparent şi nu afectează percepţia culorilor, indifferent de grosimea sticlei.

O estetică menţinută în timp. Duş după duş, SGG TIMELESS îşi păstrează strălucirea şi transparenţa datorită a trei proprietăţi esenţiale:

Protecţie împotriva urmelor albe cauzate de coroziune;

Îndepărtează aspectul opac cauzat de depunerile de calcar; calcarul şi apa alunecă mai uşor pe suprafaţa sticlei ceea ce reduce apariţia depunerilor;

Este mai uşor de curăţat.


Posibilităţi de prelucrare

SGG TIMELESS este o sticlă tratată pe o singură faţă. Este un produs care necesită călire: călirea este obligatorie pentru ca produsul să fie unul funcţional.

Depunerea pe sticlă este aproape invizibilă. De aceea, se va proceda la reperarea feţei sticlei care a fost învelită cu staniu (prin intermediul unui detector* sau al unei lămpi UV).

Tratamentul se efectuează întotdeauna pe faţa opusă celei cu staniu (pe faţa atmosferică). Pentru identificarea feţelor sticlei, se recomandă lipirea unui autocolant semi-adeziv pe faţa cu staniu (faţa netratată).

Produsul poate fi procesat foarte uşor. SGG TIMELESS poate fi tăiată, securizată, călită, decupată, fasonată sau călită. Poate fi curbată în raze de curbură mai mari de 1 m (se recomandă efectuarea de teste în cazul razelor de curbură mai mici).

SGG TIMELESS poate fi serigrafiată pe oricare dintre cele două feţe. Produsul poate fi stratificat, însă doar după o călire prealabilă şi dacă depunerea a fost poziţionată pe partea exterioară a montajului. 


PLANILAQUE EVOLUTION - sticlă lăcuită cu aspect colorat și opac


Este un tip de sticlă lăcuită, cu aspect colorat și opac, care se remarcă prin intensitatea, rezistența și stabilitatea culorilor. Este un gen de sticlă nobilă, dat fiind faptul că aspectul său distinct este prietenos chiar și cu razele ultraviolete, umiditatea și căldura. Pe cât este de elegantă, pe atât este de eficientă, poate fi montată în orice loc al spaţiului interior, dovedindu-și abilitățile ca blat sau perete despărțitor. Nici măcar nu este pretențioasă, este la fel de ușor de întreținut ca o sticlă standard.


Aplicații

PLANILAQUE EVOLUTION îmbină într-un mod inovativ culorile intense cu strălucirea sticlei. Oferă o ambianţă deosebită fiecărui interior, fiind adecvată locaţiilor exigente atât din punct de vedere estetic, cât și funcţional. PLANILAQUE EVOLUTION poate fi utilizată atât pentru amenajarea spaţiilor nonrezidenţiale (hoteluri, magazine, muzee, cinematografe, teatre etc.), cât și pentru spaţii rezidenţiale.


PLANILAQUE EVOLUTION creează suprafeţe netede și omogene, având multiple utilizări:   

- Bucătării și băi (placare pereţi, mobilier de bucătărie și baie etc.);  

- Placări durabile și estetice pentru pereţi și uși; 

- Mobilă (uși, piese de mobilier de bucătărie/baie/ dressing-uri etc.).


Avantaje

- Design modern, aliniat tendinţelor actuale din domeniul amenajărilor interioare : 

PLANILAQUE EVOLUTION aduce un plus de culoare și lumină, printr-un aspect inovativ și creativ pentru pereţi și piese de mobilier.

- Amplificate de strălucirea sticlei, culorile vii ale PLANILAQUE EVOLUTION luminează interioarele și animă mediul ambiant cu reflecţii și strălucire.

- Suport durabil și finisaj perfect,

- Strălucirea culorilor este superioară vopselelor lucioase aplicate pe suprafaţa sticlei. 

- Prin aplicarea lacului pe spatele sticlei, aceasta este protejată împotriva deteriorării, fiind asigurată durabilitatea culorii.


Rezistenţă la umiditate

Datorită compoziţiei speciale a lacului, sticla PLANILAQUE EVOLUTION poate fi folosită în interioare cu umiditate crescută - bucătării și băi.   


Gamă de culori

PLANILAQUE EVOLUTION este disponibilă în 10 culori.


Oglinda MIRALITE REVOLUTION


Este o oglindă care favorizează bunăstarea şi sănătatea, fără substanţe toxice. Calitatea şi durabilitatea rămân neschimbate, o performanţă care este rezultatul unui program important de cercetare şi dezvoltare. Are un aspect atractiv, pentru a crea lumină şi spaţii de locuit prietenoase.


Aplicații

Proprietăţile SGG MIRALITE REVOLUTION ajută la mărirea spaţiilor interioare (nivele crescute de lumină, bucurie şi stare de bine, ambianţă completată cu design original).  

Este ideală pentru a fi folosită acasă (băi, holuri, etc.) şi în clădiri non-rezidenţiale precum birouri, firme, hoteluri, restaurante, săli de sport, etc.  

Este utilizabilă în diverse forme pentru a crea noi dimensiuni: oglinzi înrămate sau neînrămate, placare pereţi, articole de mobilă (masă, uşă de cuptor, raft), reclame, etc. 

Avantaje

- SGG MIRALITE REVOLUTION este de neînlocuit în amenajările interioare;

- Are o calitate şi o durată de viaţă de trei ori mai mari ca cele ale unei oglinzi obişnuite;

- Mărește spațiile interioare;

- Oferă nivele crescute de lumină, bucurie şi stare de bine; 

- Asigură o ambianţă şi reflexie pure, cu un design original. 


Sfaturi pentru fixarea și întreținerea oglinzii:


Înrămare. Asigurați-vă că rama este curată și uscată. Poziționați oglinda pe distanțiere (cale) de plastic cu grosimea de cel puțin 3 mm, pentru a ridica oglinda și pentru a evita contactul cu condensul care s-ar putea acumula pe ramă.

Fixare mecanică. Asigurați-vă ca folosiți accesorii adecvate. Evitați contactul dintre stică și metal, utilizând distanțiere și rondele din plastic. Fixați oglinda fără a aplica o presiune excesivă. 

Fixarea cu adezivi. Fixați MIRALITE PURE folosind adeziv pentru oglindă (N.B: FOLOSIȚI NUMAI silicon neutru, realizat pe bază de alcool sau oxim) sau plăcuțe dublu-adezive. Adezivii acizi nu sunt recomandați. Respectați întotdeauna instrucțiunile producătorului de adezivi. 

*În cazul în care există vreun dubiu dacă produsele folosite sunt neutre, este foarte important să se facă un test de compatibilitate cu vopseaua.

Instalare exterioară. Vă recomandăm să contactați Saint-Gobain Glass Romania la adresa info.Glass.Ro@saint-gobain.com

Întreținere. Nu folosiți produse agresive (soluții foarte acide, soluții foarte alcaline, abrazive etc). Asigurați-vă că nu rămân resturi de produse de curățare pe margini. 

Siguranță. MIRALITE PURE trebuie instalată în conformitate cu reglementările în vigoare. 


Important! Indiferent de modul în care este fixată oglinda, asigurați-vă că:

- Instalați oglinda pe un perete suport care este stabil, curat și uscat, fără substanțe abrazive și absolut plat 

- Lăsați suficient spațiu între peretele suport și oglindă pentru a asigura o ventilație bună(5 mm pentru o oglindă care are mai puțin de 1 m înălțime, 10 mm pentru o oglindă mai mare) 

- Lăsați un spațiu de 1 – 2 mm între oglinzi atunci când sunt instalate una lângă alta. 

- Evitați așezarea oglinzii lângă o sursă puternică de căldură (corp de iluminat sau sursă de încălzire etc.).


Sticla arhitecturală MASTERGLASS


MASTERGLASS este o gamă modernă de sticlă arhitecturală ce îmbină stilul şi strălucirera în orice aplicaţie în care este folosită. Este ideală pentru crearea unor medii elegante, în spaţii rezidenţiale, comerciale şi de vânzare (birouri, magazine, hoteluri, restaurante etc).


MASTERGLASS poate fi utilizată pe scară largă, inclusiv în aplicaţii precum:

  • Pereţi desparţitori
  • Uşi (integral din sticlă şi cu ramă)
  • Ferestre şi faţade
  • Cabine de duş
  • Mobilă (pentru magazine, rafturi, dulapuri etc)
  • Dispozitive de protecţie şi balustrade
  • Podele şi trepte
  • Mobilă stradală

Cu cele cinci modele ale sale, gama MASTERGLASS inspiră o abordare nouă a aplicaţiilor din sticlă. Este o gamă care se adresează imaginaţiei. Captează lumina şi emite efecte estetice atractive. Gradul său ridicat de transluciditate optimizează nivelurile de lumină, asigurând, în acelaşi timp, un grad subtil de obscuritate,.


Aspect estetic combinat cu siguranţa

Pentru locurile şi aplicaţiile care necesită sticlă de securitate, MASTERGLASS poate fi folosită fie sub formă călită, fie sub formă stratificată, pentru a se respecta standardele şi reglementările naţionale în vigoare.


Sticla texturată MASTER-SOFT


Textura sticlei MASTER-SOFT este obținută prin turnarea și rularea sticlei între doi cilindri în relief.

Acest proces controlat cu precizie produce o textură distinctive pe suprafața sticlei. Sticla va avea o față texturată și alta netedă. 

Toate aspectele legate de claritatea sticlei imprimate sunt în conformitate cu EN 572-5. 

Sticla texturată MASTER-SOFT poate urma toate procedurile de prelucrare: fasonarea muchiilor, călire și stratificare / laminare, gaurire, slefuire. 


Caracteristici:  


Design modern: o textură mată, ușoară și flexibilă, structurată pe două diagonale.

Maxim de lumină, menținând înacelași timp intimitatea.

Siguranță: opțional, sticla MASTER-SOFT poate fi călită /tratată termic pentru a asigura un nivel optim de siguranță în acord cu standardele în vigoare.


MASTER-SOFT a fost premiată de către Red Dot la categoria “Best of the Best” design de produs.

Acest site utilizează Cookie-uri și Google Analytics. Acestea sunt necesare pentru utilizarea site-ului si pentru a furniza vizitatorilor o experienta completa de navigare. Pentru mai multe detalii despre cookie-urile utilizate și despre cum pot fi acestea dezactivate din cadrul meniului Setari, vă rugăm să accesați Politica privind Cookie-urile si Politica de confidentialitate actualizata.
Nu sunt de acord