!-- Canonical URL -->
Tâmplărie pentru ferestre de la Schuco

Tâmplărie pentru ferestre de la Schuco

Tâmplăria din aluminiu combină eleganța modernă cu durabilitatea superioară, oferind soluții de feronerie pentru feronerie care asigură rezistență, izolație termică excelentă și un aspect sofisticat pentru orice tip de construcție.


Ferestrele facilitează camere luminoase și dau nota individuală aspectului exterior al unei construcții. În același timp, ele sunt o interfață permanentă între interior și exterior, fiind astfel un factor decisiv pentru performanța energetică a clădirilor. Ferestrele moderne se fac din profile din aluminiu sau PVC, cu geam termoizolat cu două sau trei foi de geam. PVC-ul oferă caracteristici excelente de izolare termică și o durată mare de viață fără costuri de întreținere.


La rândul lor, ușile glisante (culisante) realizează o atmosferă excepțională, oferind perspectivă și deschidere largă spre terase sau balcoane. În funcție de spațiul disponibil și dimensiunile de execuție se pot face uși glisante cu deschidere în plan paralel, uși pliante sau uși glisante cu deschidere prin ridicare.


Sisteme Schüco pentru ferestre


Sisteme Schüco pentru ferestre din PVC

Schüco oferă mai multe serii de profile din PVC pentru ferestre, cu care se pot realiza ferestre cu un excelent raport calitate - preț. Profilele sunt disponibile într-o paletă diversă de culori și folii imitație de lemn.




Profilele din seria Corona CT 70 sunt profile cu 5 camere, de 70 mm adâncime. Cele două garnituri de etanșare din EPDM asigură o protecție termică și fonică ridicată.

Izolație termică: în funcție de tipul de geam, de la Uf=1.2 W/m2K la Uf=1.5 W/m2K; 

Izolație fonică: în funcție de tipul de geam, până la Rwp = 42 dB.   


Profilele din seria Corona Thermo 6 sunt profile cu 6 camere, de 82 mm adâncime. Sunt prevăzute cu două garnituri de etanșare din EPDM, asigură o protecție termică și fonică extrem de bună.  

Izolatie termică: in funcție de tipul de geam, de la Uf=1.0 W/m2K la Uf=1.1 W/m2K; 

Izolatie fonică: în funcție de tipul de geam, până la Rwp = 42 dB.  


Profilele din seria Corona AluInside sunt profile cu 8 camere, de 82 mm adâncime, fără armatură metalică, fabricate după o tehnologie patentată de Schüco. Împreună cu cele două garnituri de etanșare din EPDM asigură o protecție termică și fonică excepțională.  

Izolație termică până la Uf=0,76 W/m2K, și izolație fonică până la Rwp = 42 dB, în funcție de tipul de geam folosit.

Se pot realiza ferestre cu unul sau două canaturi, cu deschidere doar batantă sau doar oscilantă, sau combinată, cu dimensiuni de până la 1450 mm x 1700 mm pentru un canat.



Sisteme Schüco pentru ferestre din aluminiu

Gama de profile izolate din aluminiu Schüco pentru ferestre este foarte variată, cu adâncimi de construcție de la 65 la 90 mm, cu diferite contururi, pentru toate gusturile. Aluminiul este foarte rezistent la intemperii, are durată mare de viață, se poate vopsi intr-o gamă extrem de mare de culori și finisaje, dar pentru obținerea unui coeficient termic bun sunt foarte importanți izolatorul (din spumă) si garniturile (EPDM) din componența profilului.




Schüco AWS 70.HI, AWS 75.SI si AWS 90.SI+ sunt sisteme de profile cu adâncimea de construcție de 70, 75, respectiv 90 mm. Se recomandă și pentru elemente de dimensiuni mari, având caracteristici statice foarte bune. Simpolurile HI și SI și semnifică o foarte bună izolare termică. Aceasta se datorează izolatorilor cu geometrie specială si garniturilor din EPDM.

Izolatorul este o componentă a profilelor pentru ferestre și uși care optimizează izolarea termică.

Se pot realiza ferestre cu unul sau două canaturi, cu deschidere doar batantă sau doar oscilantă, sau oscilo-batantă, cu dimensiuni de până la 1450 mm x 1700 mm pentru un canat.


Sisteme Schüco pentru uși glisante


Ușile glisante (culisante) realizează o atmosferă excepțională, oferind perspectivă și deschidere largă spre exterior. În funcție de spațiul disponibil și dimensiunile de execuție se pot face uși glisante cu deschidere în plan paralel sau uși glisante cu deschidere prin ridicare.

Caracteristic acestui tip de construcție este faptul că foaia mobilă se mișcă paralel cu foaia fixă, ceea ce duce la o mare economie de spațiu și mai mult confort în locuință. Ușile se pot deschide dintr-o parte sau din mijloc spre lateral.

Datorită construcției speciale a profilului de prag, care este izolat termic, ușa dumneavoastră va oferi o izolare termică excelentă, fără zone reci la trecerea de la exterior la interior.


Profilele din PVC Schüco pentru uși glisante din seria Easy Slide sunt profile cu 5 camere, de 70mm adâncime. Împreuna cu cele două garnituri de etanșare din EPDM asigură o protecție termică și fonică extrem de bună. În funcție de tipul de geam, coeficientul de transfer termic poate fi de la Uf=1.2 W/m2K la Uf=1.5 W/m2K și izolația fonică până la Rwp = 42 dB.

Se pot face uși glisante cu una sau două căi de rulare, cu înălțime maximă de 2350 mm pentru foaia mobilă.


Profilele din PVC Schüco pentru uși glisante seria ThermoSlide sunt profile cu 6 camere, de 82 mm adâncime. Împreună cu cele două garnituri de etanșare din EPDM asigură o protecție termică excepțională, în cazul folosirii unui geam triplu termoizolant, ajungând la Uf=0,8 W/m2K . Izolație fonică: în funcție de tipul de geam, poate ajunge până la Rwp = 42 dB.

Se pot face uși glisante cu una sau două căi de rulare, cu înălțime maximă de 2350 mm pentru foaia mobilă.


Se pot face uși glisante și din profile de aluminiu Schüco. Seriile ASS 50 și ASS 70.HI sunt două dintre cele mai utilizate game de profile pentru uși glisante cu ridicare. Datorită stabilității statice a aluminiului, se pot face construcții de dimensiuni mari cu profile zvelte. Uși glisante cu una, două sau trei căi de rulare, cu dimensiuni maxime pentru un element de 3000 x 3000 mm, cu greutăți până la 300 kg. Clasa de rezistență antiefracție pentru ușile glisante este WK2 (elementul închis rezistă la tentative de forțare cu scule simple - șurubelniță, clește). 


Beneficiile sistemelor Schüco

Confortul nostru depinde de izolarea termică, izolarea fonică și protecția antiefracție asigurate de ferestre și uși. Caracteristicile ferestrelor Schüco sunt verificate și certificate în laboratoare de încercări independente, recunoscute pe plan international. Toate sistemele Schüco au certificarea CE.

Profilele Schüco din PVC sunt stabile din punct de vedere mecanic, rezistente la radiații ultraviolete și complet reciclabile.

Atât la ferestre cât și la uși, rolul feroneriei este deosebit de important în asigurarea etanșeității la intemperii. Caracteristica care contează este presiunea de contact a cercevelei asupra tocului.




Ferestrele din profile Schüco au feronerie proprie, de sistem, proiectată special pentru profilele Schüco, care se poate monta doar pe aceste profile. Pentru ferestrele din PVC există feroneria VarioTec, o feronerie din oțel, foarte rezistentă la coroziune, rezistă pentru cercevele până la 130 kg și se poate folosi pentru orice formă de fereastră.


Pentru ferestrele din aluminiu există feroneria ascunsă AvanTec care oferă încă din varianta de bază un grad sporit de siguranță și se poate echipa cu accesorii suplimentare, până la clasa de protecție WK3 (protecție și în cazul tentativei de forțare cu scule grele (rangă). Aspectul acestor ferestre este foarte elegant, singurul element care iese în evidență fiind mânerul.


Atât pentru ferestrele din aluminiu cât și pentru cele din PVC există mânere care se închid cu cheie, ca o măsură suplimentară de protecție.


O varietate de forme de profile si finisaje atât pentru profilele din PVC cât și pentru profilele din aluminiu poate satisface orice dorință de ordin estetic a beneficiarilor. Sunt disponibile 13 variante de profile din PVC înfoliate ( culori simple sau imitații diverse esențe de lemn) și, mai nou, 6 culori excepționale de finisaj metalizat. Pentru profilele din aluminiu se poate alege orice culoare din gama PAL sau alte finisaje, având și posibilitatea de a alege culori diferite pentru interior și exterior. Gama de mânere pentru uși, ferestre, uși glisante, cu design comun, oferă unitate și continuitate vizuală interiorului. 



Izolarea termică a ferestrelor este cea mai importantă caracteristică a unei ferestre atunci când vorbim despre eficiență energetică. Aceasta se poate cuantifica prin coeficientul de transfer termic, care măsoară pierderile de căldură printr-o fereastră. Valoarea U se determină între interior și exterior, pe metru pătrat și pe oră, la o diferență de temperatură între exterior și interior de 1° Kelvin.

Ferestrele din PVC și aluminiu Schüco sunt executate și montate de partenerii Alukönigstahl conform documentației de comandă și fabricație Schüco.


Sfaturi pentru montarea ferestrelor


O fereastră incorect montată își injumătățeste performanțele de izolație si etanșeitate. De aceea, montajul trebuie efectuat corespunzător, de către o firma specializată.

  • nu vă lasați pradă tentațiilor de genul: cunosc “vecinul de vis-a-vis de la cinci care a fost tâmplar”, “meșterul știe tot” și alți mici meseriași; 
  • nu este o soluție nici să încercați să le montați singuri, întrucât sunt necesare scule speciale și o serie de cunoștinte specifice care să asigure un montaj corect; 
  • nu suprapuneți înlocuirea ferestrelor cu lucrări de amenajări interioare de genul montării de gresie/faianță, zugrăveli interioare, întrucât va fi astfel favorizată apariția condensului; 
  • lăsați mai intâi ca umezeala din pereți apărută în urma acestor lucrări de amenajare să se elimine și apoi recurgeți la montajul ferestrelor cu geam termoizolator 
  • nu acceptați spărturi suplimentare în zid, acestea pot modifica fațada clădirii și influențează rezistența peretelui dacă acesta este unul de rezistență 
  • în cazul clădirilor noi, ferestrele se montează atunci cand construcțiile sunt la roșu; 
  • folia de protecție a profilelor din PVC va fi indepărtată numai după efectuarea finisajelor la pereți. 

Urmăriți cu atenție etapele montajului:

  •  se fixează ferestrele în zidărie cu ajutorul șuruburilor și a elementelor speciale de fixare în zid, acestea variind in funcție de tipul materialului (cărămidă, beton, BCA) din care este construit peretele; 
  • se reglează mecanismele de închidere pentru a asigura buna funcționare a ferestrelor; 
  • se etanșează cu spumă poliuretanică spațiul dintre rama ferestrei și zid. Spuma are doar rol de izolare și nu de fixare. Nu este permisă umplerea cu spumă de etanșare a unui gol mai mare de 10 mm. În acest caz, se folosesc profile de adaptare; 
  • nu se deschid ferestrele la mai puțin de două ore după izolarea cu spumă; 
  • este obligatorie efectuarea lucrărilor de reparație a zidăriei în jurul ferestrelor și ușilor la interior și exterior; aceasta se realizează după cel puțin 48 de ore de la etanșarea cu spumă; 
  • surplusul de spumă nu se îndepărtează înaintea reparațiilor zidăriei, deoarece aceasta poate deveni permeabilă la apă; 
  • la exterior se vor folosi materiale de hidroizolație (nu ipsos); 
  • nu se acoperă fantele de drenaj aflate în tocul ferestrei la exterior.

Produse

Construiește prima ta casă în simulatorul de construcții

Construiește prima ta casă în simulatorul de construcții

Alege unul dintre cele șase proiecte de construcție a casei și două proiecte de renovare a unui apartament. Poți finaliza șantierul virtual în numai 15 minute!

Acest site utilizează Cookie-uri și Google Analytics. Acestea sunt necesare pentru utilizarea site-ului si pentru a furniza vizitatorilor o experienta completa de navigare. Pentru mai multe detalii despre cookie-urile utilizate și despre cum pot fi acestea dezactivate din cadrul meniului Setari, vă rugăm să accesați Politica privind Cookie-urile si Politica de confidentialitate actualizata.
Nu sunt de acord