Zugrăvirea interiorului cu Caparol

Zugrăvirea interiorului cu Caparol

Zugrăvirea interiorului este procesul de acoperire a pereților, tavanului și a altor suprafețe interioare cu vopsea sau alte materiale decorative. Această procedură este adesea efectuată pentru a îmbunătăți aspectul interior al locuinței, dar poate fi necesară și pentru a proteja suprafețele de deteriorare sau de murdărire. Pentru a zugrăvi interiorul, trebuie să urmezi o serie de pași, începând cu pregătirea suprafețelor și continuând cu alegerea culorilor și a materialelor potrivite, aplicarea stratului de grund și a vopselei, și curățarea și întreținerea suprafețelor după finalizarea lucrării.


Tipuri de vopsele lavabile

Există mai multe tipuri de vopsea lavabilă disponibile pe piață, fiecare având caracteristici și avantaje unice. Iată câteva dintre cele mai comune tipuri de vopsea lavabilă:


Vopsea lavabilă pe bază de apă - Este cea mai comună opțiune pentru zugrăvirea interioară, preferată datorită faptului că este mai puțin toxică și mai ușor de curățat decât vopseaua pe bază de ulei. Este disponibilă într-o gamă largă de culori și finisaje, inclusiv mat, satinat și lucios.


Vopsea superlavabilă - Oferă o rezistență sporită la murdărie și pete și poate fi curățată ușor cu apă și săpun. Este ideală pentru suprafețe care sunt expuse la trafic intens, cum ar fi holurile, sufrageriile sau birourile.


Vopsea lavabilă antialergică - Este special concepută pentru a reduce riscul de alergii sau reacții alergice. Este adesea recomandată pentru camerele de copii sau pentru persoanele care suferă de alergii, precum și în policlinici sau spitale.
Vopsea lavabilă antimucegai - Previne dezvoltarea mucegaiului și a bacteriilor pe suprafețele umede sau în zonele cu umiditate ridicată, cum ar fi baia sau bucătăria.


Vopsea lavabilă cu proprietăți hidrofuge - Este ideală pentru suprafețe care sunt expuse la umezeală sau la apă, cum ar fi pereții din baie sau bucătărie. Poate preveni pătrunderea apei în suprafața vopsită și poate reduce riscul de deteriorare a acesteia.


Vopsea lavabilă cu efect anti-murdărie - Are proprietăți anti-statice, ceea ce înseamnă că respinge particulele de praf și murdărie și este ușor de curățat. Este ideală pentru suprafețe care sunt expuse la trafic intens și la murdărie, cum ar fi coridoarele sau holurile.


Vopsea lavabilă Caparol

Vopseaua ultralavabilă cu microsfere ceramice Ceramic Matt


Ceramic Matt este o vopsea lavabilă mată modificată siliconic, pentru interior, de înaltă calitate, cu microsfere ceramice, ultrarezistentă la spălare, la murdărie și la pătare, special destinată suprafețelor intens solicitate. 


Este ideală în realizarea unei protecții a pereților la spălarea cu detergenți, agenți de curățare casnici și dezinfectanți pe bază de apă în spații cu risc mare de murdărire: holuri cu trafic intens, camere de copii, bucătării, școli și grădinițe, spitale, clinici și cabinete medicale, restaurante etc. 
Pentru a obține rezistența optimă la ștergerea petelor, vopseaua trebuie lăsată să se usuce cel puțin 5 zile de la momentul aplicării. Cu cât vopseaua este mai bine uscată, cu atât rezistența la pătare este mai mare. Se pot șterge cu ușurință petele de cafea, ceai, suc, vin, ciocolată, ketchup, creioane, praf, urme de degete. Nu se pot îndepărta petele de marker. Este necesar ca petele să fie îndepărtate în cel mai scurt timp posibil pentru a se obține rezultate optime. În cazul în care pata este lăsată în timp să acționeze asupra peliculei, acestea se pot îndepărta, dar rezultatul ștergerii este influențat de natura chimică, timpul și intensitatea culorii substanțelor care acționează asupra vopselei.


Se poate nuanța manual cu coloranți CaparolColor, AmphiColor® sau Color Essenz. În cazul nuanțării manuale, este necesară amestecarea întregii cantități de vopsea pentru a se evita diferențele de culoare.


Proprietățile Ceramic Matt

- Se aplică foarte ușor;

- Rezistă la pătare și la curățarea cu dezinfectanți pe bază de apă și agenți de curățare casnici (clasa 1 de lavabilitate);

- Este îmbunătățită siliconic;

- Este diluabilă cu apă și este ecologică.Vopseaua latex mată CapaLatex


CapaLatex este o vopsea de top pentru zugrăveli interioare mate de înaltă calitate, rezistente la frecare și la solicitări mecanice intense. Fiind fără solvenți, poate fi aplicată în așa-numitele încăperi sensibile din locuințe sau birouri. Este recomandată, de exemplu, pentru camera copilului.


Poate fi utilizată cu rezultate excelente în cazul renovărilor, precum şi pentru finisarea tapetelor de tip rugos, în relief sau impregnate pe hârtie, precum şi a tapetelor Capaver din fibră de sticlă.


Se poate nuanța manual cu coloranți CaparolColor, AmphiColor® sau Color Essenz. În cazul nuanțării manuale, este necesară amestecarea întregii cantităţi de vopsea pentru a se evita diferențele de culoare.
CapaLatex se poate nuanța în sistem computerizat ColorExpress pe toate colecțiile uzuale de culori. Pentru a evita eventualele greşeli de nuanţare, trebuie verificată culoarea înaintea aplicării produsului. Pe suprafețele continue se va folosi vopsea nuanțată cu număr de şarjă/colorată identic. 


În cazul utilizării unor nuanțe cu capacitate de acoperire redusă cum ar fi roșu, portocaliu, galben, recomandăm aplicarea unui strat de grund cu Caparol WeissGrund sau CapaLatex colorat într-o nuanță corespunzătoare din sistemul special de alocare a culorilor pentru grunduri (Grundiersystem). Aceste nuanțe sunt disponibile în sistemul de nuanțare computerizată ColorExpress. Eventual poate fi necesară aplicarea unui al doilea strat de vopsea.


Proprietățile CapaLatex

- asigură emisii minimizate, fiind realizată fără solvenți și fără plastifianți;

- are o capacitate foarte bună de acoperire, astfel încât de cele mai multe ori este necesar un singur strat de vopsea;

- este ușor de aplicat;

- este diluabilă cu apă, ecologică și are miros redus;

- are capacitate de difuzie;

- oferă randament mare.Vopseaua lavabilă FungiSTOP-W, cu protecție de lungă durată împotriva apariției mucegaiului


Este o vopsea specială pentru interior, de înaltă calitate, rezistentă la ștergere umedă, destinată încăperilor cu umiditate crescută a aerului cum sunt băile, bucătăriile, spălătoriile, încăperile de la subsol etc. Încăperile cu umiditate crescută a aerului sunt caracterizate de un risc crescut de apariție a mucegaiului. FungiSTOP-W este prevăzută cu un conservant ce protejează stratul de vopsea împotriva apariției mucegaiului.


Proprietățile FungiSTOP-W

- este un produs fără solvenți;

- este diluabilă cu apă şi are un miros redus;

- are o bună capacitate de difuzie;

- este prevăzută cu un film de protecție împotriva atacului fungilor;

- este ușor de aplicat.
Se poate nuanța manual cu max.im 5% coloranți AmphiColor® și CaparolColor sau cu coloranții Color Essenz. În cazul nuanțării manuale, este necesară amestecarea întregii cantităţi de vopsea pentru a se evita diferențele de culoare.


FungiSTOP-W se poate nuanța în sistem computerizat ColorExpress pe toate colecțiile uzuale de culori cu un grad de luminozitate mai mare de 70. Pentru a evita eventualele greşeli de nuanţare, trebuie verificată culoarea înaintea aplicării produsului. Pe suprafețele continue se va folosi vopsea nuanțată cu număr de şarjă/colorată identic. 


Efecte decorative Caparol

Pereții accent sunt o modalitate excelentă de a adăuga o notă de culoare, textură sau stil unei camere, creând astfel un punct focal și adăugând personalitate spațiului. Iată câteva idei de utilizare a peretilor accent în amenajarea interioară:


Creezi un perete accent cu o culoare puternică - o culoare vibrantă aplicată pe un perete poate schimba complet aspectul unei camere și poate adăuga o notă de energie și vitalitate.


Adaugi textură cu ajutorul unui perete accent - un perete texturat poate adăuga un aspect interesant și sofisticat unei camere, putând fi creat prin aplicarea unui strat de vopsea cu efect de textură sau prin folosirea unor tapeturi cu modele deosebite.


Folosești un perete accent pentru a evidenția o zonă a camerei - un perete accent poate fi folosit pentru a separa vizual o anumită zonă a camerei, precum zona de living sau zona de dining.


Adaugi un perete accent cu ajutorul unor decorațiuni - peretele accent nu trebuie neapărat să fie creat prin aplicarea unei vopsele sau a unui tapet, ci poate fi realizat și prin adăugarea unor decorațiuni de perete precum tablouri, rafturi sau oglinzi.


Folosești un perete accent pentru a adăuga o notă de personalitate - peretele accent poate fi o modalitate de a adăuga personalitate și stil unei camere, prin adăugarea unui element care să reflecte interesele și gusturile proprietarului.


Acestea sunt doar câteva idei de utilizare a peretilor accent în amenajarea interioară. Este important să iei în considerare stilul și scopul camerei, dar și să fii creativ, să adaugi un element surpriză care să facă camera unică, dar în primul să te reprezinte.Capadecor Arte Noblissima 


Este o vopsea lucioasă cu pigmenți metalici de efect și adaos de nisip de cuarț, pentru interior.


Folosită ca material decorativ, poate crea detalii arhitecturale interesante la interior. Poate fi utilizată în camera de zi sau în dormitor, dar și în spații reprezentative și pentru accente estetice speciale, îmbogățind pereții din mall-uri, complexe de birouri, bănci, companii de asigurări, discoteci și alte locuri similare.


Proprietățile Capadecor Arte Nobilissima:

- Are un miros redus;

- Este diluabilă cu apă;

- Este rezistentă la dezinfectanți pe bază de apă;

- Se aplică ușor.
Caparol PU-2K Sealer Satin/ Gloss 


Este un sigilant poliuretanic, bi-component, pentru zona de duș.


Este disponibil în două variante: satinat și lucios. Poate fi folosit cu succes peste tehnicile decorative Capadecor, dar și pe tavane sau pardoseli. Scopul principal al acestui sigilant este de a proteja suprafața tratată de pătrunderea apei, umidității, prafului și a substanțelor agresive (săruri, substanțe alcaline și altele). De asemenea, are abilitatea de a sigila fisurile mici și de a asigura protecție împotriva zgârieturilor și a altor daune ale suprafeței. Oferă protecție acoperirilor decorative, betonului, pietrei naturale, lemnului, dar și pardoselilor din ciment.


Proprietățile Caparol PU-2K Sealer Satin/ Gloss

- Este incolor;

- Rezistă la raze UV, precum și la substanțe alcaline și săruri;

- Este permeabil la vaporii de apă;

- Întărește și protejează suprafața pe care este aplicat

- Se aplică ușor.


Acest site utilizează Cookie-uri și Google Analytics. Acestea sunt necesare pentru utilizarea site-ului si pentru a furniza vizitatorilor o experienta completa de navigare. Pentru mai multe detalii despre cookie-urile utilizate și despre cum pot fi acestea dezactivate din cadrul meniului Setari, vă rugăm să accesați Politica privind Cookie-urile si Politica de confidentialitate actualizata.
Nu sunt de acord